יקיר העיר לשנת 2022

18/10/2022 כ"ג תשרי תשפ"ג

לקראת חג ראש השנה, ערכה העירייה ביום חמישי 22.9.22, טקס מרגש במיוחד באולם עינן, לקבלת אות הוקרה ליקיר העיר לשנת 2022. יקיר העיר שנבחר הוא התושב אלי רוזנברג, אשר קיבל את התעודה מראש העיר, חיים ביבס\ בשם תושבי העיר. בטקס השתתפו בני משפחתו של רוזנברג, חברי מועצה, נציגי עירייה ותושבים רבים.

כזכור, פרסמה העירייה "קול קורא" לתושבים להציע הצעות לתושבים ותושבות הראויים לתואר המכובד על פי קריטריונים שונים, ובהם כמובן תרומה משמעותית לעיר. בוועדה לבחירת יקיר העיר ישבו סגן ומ"מ ראש העיר שלמה פסי אשר שימש כיו"ר הוועדה, מויש לוי ואלי סבח סגני רה"ע, חברי המועצה – שמעון גואטה ואבי אלבז, מנכ"ל העירייה יורם כרמון, יאיר טבת כנציג הציבור ונציגי עירייה. מתוך 24 תושבים שהוצעו ולאחר בחינת הוועדה, נבחר כאמור התושב אלי רוזנברג, איש רב פעלים אשר מקדיש את חייו להתנדבות ונתינה באופן ניכר ויוצא דופן עבור התושבים.

רוזנברג עומד בראש ארגון "יד שרה" בעיר מזה 25 שנים, אותו הקים ביולי 1998 ומפעיל תחתיו, בהתנדבות מלאה, כ-150 מתנדבים, אשר נותנים שירות לתושבי העיר והסביבה. אלי שימש כיו"ר ארגוני המתנדבים במשך כ-15 שנים, מיד עם הקמתה של העיר. עשייתו ההתנדבותית באה לידי ביטוי גם בפעילותו בעמותות השונות: כמ"מ יו"ר עמותת "חיים" ומתנדב בולט בעמותות "יוזמ"ה", אקי"ם ו"מנדלת הלב" המסייעת לחולי סרטן סופניים ובני משפחותיהם.

בנוסף, הוא מפעיל בשנים האחרונות מיזם מרגש בשם "חיבוק של אור", במהלכו מלווה אלי וצוות המתנדבים שלו חולים סופניים ובני משפחותיהם, וכן, מיזם ייחודי חדש הנקרא "קשרים" שנועד לסייע לתושבים להתמודד עם תופעת הבדידות. מיזם שחשיבותו העצומה התגלתה בתקופת מגפת הקורונה. בנוסף לכל אלו, אחראי רוזנברג לעשרות פעילויות התנדבותיות עבור תושבי העיר.

חיים ביבס, ראש העיר: "אלי פועל תמיד בסבר פנים נעימות ומרגיעות, עם חמלה אנושית שייחודית לו כל כך. הוא מהווה דוגמה ומופת לאזרחות טובה בכלל ולבני הנוער בפרט, כאשר אחת מגדולותיו היא היכולת שלו לשלב, לקשר ולאחד בין אנשים וארגונים וזאת לטובת יצירת עזרה הדדית שכל תכליתה להביא טוב לקהילה. אני רוצה לאחל לאלי היקר עוד שנים רבות של עשייה ברוכה למען כ"כ הרבה אנשים, בריאות ושנה טובה ומלאת סיפוק. זוהי גאווה רבה עבורנו, שזכינו לתושבים שכאלה שמהווים עמוד תווך חשוב ליצירת קהילה חזקה ומעורבת".

אלי רוזנברגאלי רוזנברג