עדכון על הטפיל לעצי מייש בונגה

18/10/2022 כ"ג תשרי תשפ"ג

בתקופה האחרונה פלש לישראל זן חדש ולא מוכר של כנימה, אשר מהווה טפיל לעצים מסוג 'מייש בונגה'. כמו בערים רבות אחרות, גם במודיעין מכבים רעות ישנם עצים רבים מסוג זה, אשר נשתלו לפני זמן רב ברחבי העיר.

עם התופעה החדשה הזו מתמודד כעת משרד החקלאות בחיפוש אחר פתרונות ומבצע מספר בדיקות לטיפול ולצמצום התופעה, אולם נכון להיום עוד אין מענה להימצאות הכנימה.

למעשה, גורמת הכנימה להפרשת נוזל מסוים מן העץ. נוזל זה אינו רעיל אולם הוא יוצר מעין שעווה לבנה דביקה, שעלולה להידבק לכלי הרכב החונים בסמוך לעצים ולמדרכות.

אגף גנים ונוף בעירייה בשיתוף עם אגף שפ"ע, מבצע בהקשר זה פעולות שונות להפחתת המפגע בהתאם להנחיות משרד החקלאות. כך למשל, שטיפת מדרכות ודילול צמרות העצים ככל הניתן.

על פי הערכות משרד החקלאות ייתכן והתופעה תצטמצם באופן טבעי עם בוא השלכת והגשמים. לעת עתה ממליצים בעירייה לא לחנות מתחת לעצים מסוג זה.

עצי מיש בונגה