פעילות לקהילה הלהט"בית

18/01/2023 כ"ה טבת תשפ"ג

בשבוע שעבר התקיים בבית הגאה הפועל במסגרת אגף, חברה נוער וצעירים בעירייה, מפגש מרתק עם שי ברמסון, צעיר דתי ששיתף את סיפורו לאחר שעבר טיפולי המרה והיום יו"ר ארגון חברותא – ארגון להט"בי דתי.

שי סיפר לנוכחים את סיפורו האישי ועל הפעילות של ארגוני הקהילה בנושא. בסיפור סיפר ברמסון כי ההמרה הביאה אותו לשפל גדול מאוד כנער, ולאחר ניסיון אובדני בחר שלא לוותר על הזהות הלהט"בית שלו, ומאוחר יותר גם על הזהות הדתית שלו.

"חברותא" מפעילה מרחבים חברתיים ללהט"בים דתיים, נאבקת בתופעת טיפולי ההמרה המסוכנת, ומראה לחברה את הכוח בזהות משולבת – להט"בית ודתית.

המפגש הוא חלק מפעילות "הבית הגאה" שמנהלת אפרת וואשדי. הפעילות מתנהלת לאורך השנה ומטרתה לקדם את נראות הקהילה ולקיים פעילות עבורה. בין היתר, מתקיימות בבית הגאה קבוצות לנוער, צעירים, הורים במרחב, וניתנים שירותים פרטניים של עובד סוציאלי לציבור הלהט"ב.

למידע נוסף על פעילות הקהילה הגאה בעיר

אפרת וואשדי עם שי ברמסוןאפרת וואשדי עם שי ברמסון