העיר בצמרת מדד הגאווה

18/05/2023 כ"ז אייר תשפ"ג

עיריית מודיעין מכבים רעות הגיעה למקום השמיני המכובד, במדד הגאווה ברשויות המקומיות של האגודה למען הלהט"ב לשנת 2022, שהוגש לנשיא המדינה, יצחק הרצוג שהתפרסם בתאריך 16.5.23.

על פי המדד, הציגה העירייה עלייה משמעותית ומתמשכת בפועלה עבור הקהילה המקומית הגאה. בנימוקים לציון הגבוה שקיבלה העירייה במדד נכתב כי: הרשות בולטת בפועלה עבור הנוער והצעירים וכלל הקהילה, מקדמת תכנית אסטרטגית שנתית למען הקהילה הגאה במרחב הציבורי.

כידוע, פתחה העירייה בחודש מאי בשנה שעברה בית לקהילה הגאה, ראשון מסוגו בעיר, אשר בו מתקיימות הכשרות, אירועים ומענים למען חברי הקהילה הגאה בעיר. בנוסף, מאפשרת העירייה רישום זוגיות לזוגות להט"ב עבור קבלת זכויות ושירותים מהעירייה. עוד נכתב בנימוקים כי בעיר פועלת רכזת ייעודית לקהילה הגאה, אפרת כהן ואשדי, אשר מתכללת את כלל הפעילות והתכניות ביחד עם צוות מתנדבים.

בנוסף, מתקיימות לאורך השנה הכשרות ייחודיות לצוותי הרווחה, הורים, קופות החולים, אנשי ביטחון עירוני, צוותי עירייה, חינוך ועוד על מנת להנגיש ככל הניתן את הקהילה הלהט"בית ולקבל כלים מעשיים.

כמו כן, פועלת קבוצות קהילתיות רבות ובהן, קבוצת הורים ללהט"ב של ארגון תהל"ה ולהורים ללהט"ב דתיים, קבוצת חברותא לצעירים דתיים להט"בים, קבוצה לצעירים על הקשת הטראנסית וכמובן פעילות שוטפת של ארגון איגי לנוער הגאה. ייחוד נוסף שמצטרף לעשייה הרבה הוא "קפה מודי" אשר פועל מזה שנים רבות ומהווה מסגרת חברתית לנוער הגאה.

בימים אלה עומלים באגף חברה, נוער וצעירים בעירייה על הכנת תכנית מגוונת לחודש הגאווה, שתכלול הרצאות ופעילויות וכמובן, אירוע השיא שהוא אירוע הגאווה העירוני שיתקיים השנה ב-22.6.23 אשר פונה לקהל הרחב ומעלה למודעות את זכויות הקהילה הלהט"בית.

למידע על פעילות הקהילה הגאה בעיר – לחצו כאן

מקום 8 במדד הגאווהמקום 8 במדד הגאווה