חדש: גן משחקים ומדע

09/05/2013 כ"ט אייר תשע"ג

בימים אלה הולכות ונשלמות ברחוב בנימין שבשכונת השבטים העבודות להקמת פארק הכוכבים.
הפארק כולל מתקנים המדמים את מערכת השמש ואת כוכבי הלכת ובהם כדור הארץ, שבתאי ומאדים.

את הרעיון להקמת הפארק העלה הילד, אביהו חזן, תושב העיר בן עשר הלומד בבית הספר האלה. אביהו הגיע לפני כשנה ללשכת ראש העיר, חיים ביבס במסגרת "דלת פתוחה", בעקבות מכתב ששלח בנושא לראש העיר.

אביהו חזן וראש העיר חיים ביבסאביהו חזן וראש העיר חיים ביבס

לפגישה הביא אביהו הצעה להקמת פארק מיוחד למדע וגם הכין לפגישה דגם המדמה את מערכת השמש וכוכבי הלכת הסובבים אותה. אביהו הציע לביבס שהעירייה תקים גן כזה לטובת ילדי העיר. ראש העיר אהב את הרעיון והעלה אותו בפני הדרג המקצועי ולאחר בדיקה הוחלט לצאת לעבודה להקמת הפארק.

ביום חמישי האחרון, עם התקנת המתקנים בפארק, הוזמן אביהו על ידי סמנכ"לית העירייה, מיכל ענבר-פרפרי לבוא לפארק ולהתרשם מהעבודות במקום. אביהו שהגיע לפארק מלווה באימו, אריאלה, התרגש מאוד לראות את החלום שלו הופך למציאות כאשר ביבס מסר כי הוא יוזמן להיות אורח הכבוד בעת חנוכת הפארק שתתקיים בשבועות הקרובים.

פארק הכוכביםפארק הכוכבים

אביהו חזן: "אני מאוד אוהב את נושא האסטרונומיה וחשבתי שצריך שיהיה בעיר פארק שילמד את ילדי העיר על מערכת הכוכבים. החלטתי לכתוב לראש העיר מכתב ולבקש שיבנה פארק כזה בעיר. אחרי כמה ימים הזמינו אותי לראש העיר לספר לו על הרעיון שלי. הגעתי עם אמא שלי והראנו לו דגם שהכנתי. הוא קיבל אותנו מאוד יפה ושאל אותי שאלות על הכוכבים ואמר שיראה איך אפשר לעשות כזה פארק. אחרי הביקור הייתי עסוק בגלל הלימודים ולא חשבתי על פארק וכאשר התקשרו אלי והזמינו אותי לראות את הפארק מאוד התרגשתי. עכשיו נשאר לי לחכות שיסיימו לבנות אותו."



פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד