פעילות לנוער בחופש הגדול

24/07/2014 כ"ו תמוז תשע"ד

בעיריית מודיעין מכבים רעות ובמחלקת הנוער והצעירים של עמותת סחלבים הוחלט השבוע לקיים מסגרת פעילות מצומצמת עבור בני הנוער בזמן הלחימה בדרום. כזכור, מאז תחילת מבצע "צוק איתן" בוטלו כל אירועי התרבות, הנוער והספורט ברחבי העיר. בין השאר בוטלו אירועים המוניים וגם מתחם הנוער "מודיעין וויליג" המאכלס שלוש פעמים בשבוע במהלך הקיץ מאות בני נוער בלילות נסגר לפעילות.

בתיאום עם פיקוד העורף ומשטרת מודיעין החלה השבוע מחלקת הנוער והצעירים בפעילות לנוער בתיכון עירוני א' בעיר. הפעילות במקום מתקיימת בתוך ובסמוך למבנים בהם ניתן להגיע תוך דקה וחצי למרחב מוגן על פי הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף.

בתיכון עירוני א' תתקיים פעילות לנוער הכוללת הקרנות סרטים, שולחנות פינג פונג, משחקים, מעגלי שיח על המצב הביטחוני עם מדריכים, עמדות משחקי פלייסטיישן ועוד. בצמוד לתיכון, במגרשי הספורט תתקיים פעילות ספורטיבית של משחקי קט-רגל, כדורסל וכדורעף וכן ייפתח חדר הכושר העירוני לבני הנוער. הפעילות מתקיימת בימי ראשון, שלישי וחמישי בין השעות 21:30 עד 01:00.

פעילות בני נוער בעירפעילות בני נוער בעיר

מ"מ מנהלת מחלקת הנוער והצעירים, מעיין פולנט, ציינה כי שני אוטובוסים ללא תשלום יופעלו עבור בני הנוער על מנת לאסוף את הילדים לפעילות במתחם. בכל אוטובוס יהיה מדריך מטעם המחלקה שיסייע לילדים באם תשמע אזעקה, על פי הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף בזמן נסיעה. אוטובוס אחד יעבור בתחנות נחל צלמון (אולפנת אורות מודיעין), עמק החולה (מול בי"ס נתיב זבולון), קניון (מול שער סופר-פארם ) ומשם לעירוני א'. האוטובוס השני יעבור בעירוני ג', עמק זבולון (מול הבריכה), קניון (מול הכניסה לרכבת) ומשם לעירוני א'.

היום, שלישי 22.7.14, מתקיימת יוזמה משותפת של מחלקת הנוער והצעירים ומינהלת אופק במסגרתה בני נוער בגילאי 14 עד 18 מקבלים הנחה לבריכה העירונית – כרטיס כניסה במחיר של 15 שקלים בלבד.

גם מועדון הנוער בעמק דותן מופעל במתכונת מצומצמת בימי שני ורביעי. בני הנוער וההורים מוזמנים להתעדכן דרך האתר בעמוד פעילות קיץ לנוער 2014 וב- דף הפייסבוק "נוער מודיעין מכבים רעות".

חבר המועצה ומחזיק תיק צעירים ונוער, אלעד שמעונוביץ: "למרות המצב הביטחוני והמשך הלחימה, החופש הגדול בעיצומו וחייבים לדאוג לפעילות מתאימה לבני הנוער שבימים אלה אין להם אף מסגרת. בני הנוער מחפשים תעסוקה ואלטרנטיבות לפעילות ולהפגת המתח והתחושות בעקבות המצב. עדיף שבני הנוער יתרכזו במקום אחד, עם הוראות התגוננות מתאימות וצוות מקצועי מאשר יסתובבו בפארקים בלילות בלי שום מענה תעסוקתי וביטחוני בשעת חירום."