מנציחים את תא''ל נתי גולן

05/11/2014 י"ב חשון תשע"ה

ביום שישי האחרון נערך במרחב המצוינות העירוני שברחוב הדס ברעות (מבנה בית הספר רעים הישן), טקס הסרת הלוט והענקת שם למרחב על שם גיבור ישראל תא"ל נתי גולן ז"ל

כזכור, לפני כשנה, בהמשך להמלצת ועדת ההנצחה העירונית, המלצת וועד הרובע מכבים רעות ואישור מועצת העיר הוחלט כי מרחב המצוינות העירוני, המהווה בית ומעטפת עירונית ופדגוגית לתחום המצוינות והמנהיגות למצוינות, יקרא על שמו של גולן. המרחב משקף את אותם ערכים של מצוינות ערכית וחברתית שגולן שקיבל את עיטור הגבורה על תפקודו היוצא דופן במלחמת יום כיפור הקפיד להוביל. בנוסף, בבית הספר הוקדש קיר הנצחה, שגולל את סיפור חייו כמורשת אות ומופת לתלמידים לדורות הבאים.

בטקס השתתפו, ראש העיר, חיים ביבס, הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו, ממלא מקום ראש העיר ומחזיק תיק מכבים רעות, שלמה פסי, סגן ראש העיר מיכאל חרל"פ, חברי המועצה, אלעד שמעונוביץ, שמעון גואטה, הילה בן אליעזר, שחר מי-און, בוריס פרלמן, ראש מינהל החינוך, בתיה שוכן אורבוך, חברי ועד הרובע, בני משפחתו של נתי, חברים וארחים נוספים.

ראש העיר, חיים ביבס, בירך בטקס ואמר: "זו זכות גדולה בשבילי ובשביל חברי המועצה לתת את המעט בכך שמרחב המצוינות העירוני יקרא על שמו של גיבור ישראל תא"ל נתי גולן. אנחנו צריכים לזכור ולהזכיר בכל מקום את אלה שבזכותם אנו חיים כאן בארץ. מרחב המצוינות העירוני משקף את ערכי המצוינות שכל כך אפיינו את נתי ואני סמוך ובטוח שזהו המקום הראוי ביותר להנציחו."

סגן ראש העיר ויו"ר ועדת ההנצחה, שלמה פסי: השנה אנו מציינים עשר שנים ללכתו של נתי גולן ז"ל, אך הטקס הזה היום והפעילויות המתוכננות בהמשך מידי שנה עם מערכת החינוך העירונית בראשותה של בתיה שוכן אורבוך מבטיחים כי נתי ומורשתו, חיים וימשיכו לחיות איתנו בכל עת. קריאת מרחב המצוינות על שמו של נתי היא בעלת משמעות גדולה. ההנצחה האמיתית היא בהנחלה ובהטמעה של הציונות, אהבת הארץ והכרת ההיסטוריה של ארץ ישראל התלמידים הצעירים שילמדו כאן, יכירו ויספגו את המורשת וידעו מדוע אנחנו כאן ומדוע אין לנו ארץ אחרת."

מרחב המצוינות העירוני ע''ש תא''ל נתי גולןמרחב המצוינות העירוני ע''ש תא''ל נתי גולן

תת אלוף, נתי גולן, שהיה תושב רעות קיבל את אות עיטור הגבורה במלחמת ששת הימים, העיטור הגבוה ביותר שניתן בצה"ל. העיטור מוענק על ידי שר הביטחון בהמלצת הרמטכ"ל, על "מעשה גבורה עילאית שנעשה בעת לחימה מול פני האויב תוך חירוף נפש".

את שירותו הצבאי עשה בחיל השריון ומילא תפקידי פיקוד רבים ובהם מפקד חטיבה 7, מפקד אוגדת רמת הגולן וסגן מפקד חילות השדה בדרגת תת אלוף. במלחמת ששת הימים, ביוני 1967, שימש גולן כמפקד פלוגת הטנקים במילואים בקרב "קלעה וזעורה" ברמת הגולן, אחד הקרבות הקשים והמכריעים במלחמה. לאחר שמפקד הגדוד נפצע ומחליפו נהרג, קיבל נתי את הפיקוד על הגדוד ולמרות פציעה קשה, המשיך להילחם והוביל את הגדוד עד להשלמת המשימה. על מעשה זה זכה לעיטור הגבורה, העיטור הגבוהה ביותר המוענק על גילוי אומץ לב עילאי בקרב.

לאחר המלחמה היה שותף בצוות התכנון והפיתוח של טנק ה"מרכבה" ומאוחר יותר קלט תחת פיקודו כמפקד חטיבה 7 את טנקי המרכבה הראשונים בצה"ל. כאשר פרצה מלחמת יום הכיפורים ב-1973, גולן, ששהה בחו"ל בשליחות ביטחונית, שב ארצה במיוחד והקים תחת פיקודו כוח שריון מטכ"לי "כוח נתי", אשר נלחם בחזית רמת הגולן.

לאחר פרישתו מצה"ל הפנה גולן את פעילותו לחינוך לגיל הרך. נתי גולן היה בעל חוש אחריות ציבורית גבוהה והוא פעל ברעות במסגרת עמותת "נאות רעות" וגם בעיר המאוחדת במסגרת ועדת התחבורה של העיר. בשנת 2004 נפטר גולן כשהוא מותיר אחריו אישה וחמישה ילדים.




פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד