מתחם בילוי חדש לנוער

20/11/2014 כ"ז חשון תשע"ה

כ-500 בני נוער הגיעו במהלך ליל שישי האחרון למועדון הנוער החדש "קפה בפארק" הנמצא בפארק השכנות, הממוקם בין רעות לשכונת השבטים. מועדון הנוער למעשה הוא מבנה תחנת השאיבה הישן של רעות שהעירייה הפכה אותו למבנה המיועד לפעילות לנוער.

המועדון, אותו מפעילה מחלקת הנוער והצעירים של עמותת סחלבים, כולל אולם פעילות ומטבחון, כאשר באזור המועדון התקנו מתקני משחק נוספים ופינות ישיבה. מבנה זה מטרתו לתת מענה לתנועות הנוער בני עקיבא והצופים הפועלות בסמוך לפארק, והוא מהווה אזור לקיום פעילות של תנועות הנוער כאשר מראש הוחלט כי אופי הפעילויות במתחם יהיה כזה שיאפשר פעילות לכלל בני הנוער בעיר דתיים וחילוניים כאחד.

מועדון הנוער בפארק השכנות

פעילות מועדון הנוער בפארק השכנות מצטרפת למספר פעילויות שיתקיימו במספר אתרים בעיר במטרה לספק מענה ראוי לבני הנוער בעיר בימי שישי מהשעה 22:00 ועד השעה 02:00: "קפה בעמק" – מתחם חדש ברחוב עמק דותן 29 המיועד רק לבני נוער שיהיה למעשה מעין בית קפה עם מאפים שתייה קלה וחמה.

בני הנוער חובבי המוזיקה ובני הנוער בכלל יוכלו ליהנות גם ממתחם אומנויות הגג האדום שבשכונת הכרמים, שיפעל אחת לשבועיים ויספק לבני הנוער ג'אם סשן, במות פתוחות, ערבי סרט, משחקי שולחן ועוד.

פעילויות אלה מצטרפות גם ל"מתחם הזולה" הסמוך לקניון עזריאלי. מתחם המספק לבני הנוער מקום מפגש והנאה בימי שישי בערב ומעניק להם חווית בילוי מעניינת ובטוחה כאן בתוך העיר.

חבר המועצה ומחזיק תיק הנוער והצעירים, אלעד שמעונוביץ: ״כמות בני הנוער הגדולה שהגיעה כבר לערב הפתיחה הוכיחה שני דברים. הראשון הוא הצורך לדאוג לפעילות גם עבור בני הנוער הדתי בעיר בימי שישי בערב - דבר שלא היה במשך שנים רבות. השני הוא שבני הנוער בעיר צמאים לפעילות בימי שישי בערב ואנחנו ניתן לכך מענה בפתיחת שלושה מועדוני נוער נוספים."