חג חנוכה שמח

18/12/2014 כ"ו כסלו תשע"ה

במודיעין מכבים רעות יתקיימו במהלך חג החנוכה הקרוב מגוון פעילויות ואירועים לבני הנוער, חיילים, ולכל המשפחה. כאשר אחד האירועים המרכזיים שבהם הוא חוויה חשמונאית לכל המשפחה בבית הכנסת העתיק באום אל עומדאן.

האירוע בשיתוף עם רשות העתיקות יתקיים ביום שישי 19.12 בין השעות 10:00 – 13:00 ויציג למבקרים כפר חשמונאי עם דמויות תקופתיות וסדנאות להכנת נרות חרס בדגמים חשמונאים ועיטורם, הכנת מטבעות חנוכה ושקית למטבעות והכנת תמונות פסיפס צבעוניות. בנוסף, בשעות 11:00 ו-12:00 יתקיים במקום מופע קומי לילדים. הכניסה חופשית וציבור מוזמן. חנייה בחניון ברח' ראובן.

כמו בכל שנה, גם השנה מתקיים כנס מורשת מודיעין וחנוכה ע"ש פרופ' יאיר פרג ז"ל. הכנס יתקיים ביום שני 22.12 באולם עינן שבקניון עזריאלי ויכלול סיור בגבעת הברפיליה וטקס הדלקת נרות בבית הכנסת העתיק באום אל עומדאן.

הכנס ייפתח באולם עינן בשעה 9:00 - המושב הראשון יעסוק במחקרים בתולדות החשמונאים וימי בית שני והמושב השני יעסוק במורשת הקרב בסביבת מודיעין בעת החדשה ועל ההתיישבות באזור. לקראת השעה 15:00 יצא סיור מודרך לגבעת הברפיליה ובשעה 16:45 יערך טקס הדלקת נר שביעי של חנוכה בבית הכנסת העתיק באום אל עומדאן. ההשתתפות ללא תשלום אך מותנית בהרשמה מראש במרכז הרב-תחומי בטלפון: 08-6210274. לחצו כאן לתוכנית הכנס

השנה תימשך גם המסורת של פסטיבל תיאטרון בובות כאשר לפסטיבל יגיעו מיטב תיאטרוני הבובות שיעלו הצגות בשלושת ימי החול של החג. הפסטיבל יתקיים במועדון מכבים (רח' ישראל פלד 100) ובכל יום יעלו שלוש הצגות בשעות 11:00, 16:00, 18:00.

ביום ראשון יוכלו המשתתפים ליהנות מההצגות: פינוקיו, פרח לב הזהב והנסיכה והריח. ביום השני יתקיימו ההצגות: הדייג ודג הזהב, היפיפייה הנרדמת (מכשפשלה) וההצגה דירה להשכיר. ביום השלישי יעלו ההצגות "החיפושית שנולדה בלי נקודו"ת, "הסנדלר והגמדים" ו"דרקון אין דבר כזה" (על פי ספרו של ג'ק קנט).

פסטיבל חנוכה של אור וקצב בהיכל התרבות

פעילות נוספת שתתקיים בחג החנוכה היא פרויקט "בתים מאירים" של תכנית אורים - התוכנית העירונית לזהות יהודית-ישראלית. בתים מאירים הוא אירוע קהילתי בו משפחות מהעיר פותחות את בתיהן להדלקת נרות ופעילות תרבותית מגוונת. בתים מאירים בימים רביעי וחמישי בשעות אחה"צ והערב. מתוך כבוד למארחים נדרשת הרשמה מראש בטלפון: 052-270-5315 או כאן בקישור בדף של אורים

בנוסף תתקיים הדלקת נרות גם עבור צעירי העיר ביום חמישי 18.12 בשעה 19:00 במרכז הצעירים העירוני ברחוב חרצית שתכלול חלוקת סופגניות והרצאה בנושא מרתקת על חנוכה.

גם השנה מתקיים הפסטיבל המסורתי "חנוכה של אור וקצב" בהיכל התרבות ובאולם עינן. הפסטיבל משלב מופעים לילדים, למבוגרים ולכל המשפחה. בכל ימי החג יעלו על במת ההיכל מופעי ילדים ותתקיים הדלקת נרות חגיגית. בין המופעים: קומדיגל, המסע הגדול של כספיון, פנטזי קידס, קונצרטנטה, קרקס בראבו ועוד.

עוד בחנוכה: האירוע המסורתי לחיילים ומתנדבי שירות. מופע מיוחד עבורם של הזמר עידן (רפאל) חביב ביום שישי 19.12 באולם עינן שבקניון עזריאלי. לחיילים מחכה קבלת פנים חמה עם חלוקת שי, סופגניות, הדלקת נרות במעמד ראש העיר, חיים ביבס והופעה של חביב עם מיטב הלהיטים. האירוע יתחיל בשעה 12:30. הכניסה חופשית אך מותנית בהצגת חוגר / תעודת שירות לאומי / תעודת שנת שירות.

גם בני הנוער יוכלו ליהנות מתוכנית מגוונת לכבוד חנוכה שארגנו עבורם במחלקת הנוער והצעירים בעמותת סחלבים. ביום שלישי 17.12 בשעה 20:00 יתקיים באולם הספורט של בית ספר משואות נריה מופע סטנדפ של 'אנדרדוס', כיתות ז' – ח' מוזמנים ליהנות במוצאי שבת 20.12 החל מהשעה 20:00 ממסיבת חנוכה במועדון המוביט במרכז עינב. ביום ראשון 21.12 יתקיים במועדון הג'ק – מתחם האומנויות הגג האדום, ערב הופעות של מיטב להקות הנוער המקומיות באירוע חנוכה ססגוני הכולל גם הדלקת נרות וחלוקת סופגניות. האירוע יחל בשעה 19:00. פרטים נוספים והזמנות כרטיסים לאירועי הנוער במחלקת נוער וצעירים 08-9751182 או בפייסבוק: נוער מודיעין מכבים רעות.

מחזיק תיק תרבות, נוער וספורט חבר המועצה אלעד שמעונוביץ: "אמנם מזג האוויר אינו מאפשר קיום אירועים גדולים ופתוחים בחג החנוכה, אך רוח החג והחופשה הארוכה מהלימודים מחייבות אותנו ליצירת פעילות ואירועים ברחבי העיר, גם עבור ילדים, גם עבור בני הנוער וכמובן אירוע ההוקרה השנתי המרכזי לחיילי העיר ומשרתי השירות הלאומי שבמשך חמש שנים נמצאים במקום הראשון בישראל בגיוס ותרומה למדינה".

לחצו כאן לפירוט המלא של כל אירועי חנוכה במודיעין מכבים רעות