הצלחה גדולה לפסטיבל הקרקס

17/07/2016 י"א תמוז תשע"ו

פסטיבל מודיעין מכבים רעות הבינלאומי לקרקס הוא אחד מאירועי התרבות המרכזיים בישראל בחול המועד סוכות. עובדה זו קיבלה משנה תוקף כאשר במהלך שלושת ימי הפסטיבל הגיעו עשרות אלפי מבקרים לאירוע התרבות הגדול ביותר בתולדות העיר.

בפסטיבל השתתפו כ-200 אמנים מהארץ ומחו"ל בכ-40 הופעות יומיות שנפרסו על גבי שלושת ימי הפסטיבל וסיפקו חוויה מהנה לכל המשפחה. האורחים מהעיר ומחוצה לה צפו במופעי קרקס, אקרובאטיקה וג'אגלינג.

הפסטיבל שהתקיים בהיכל התרבות ובפארק הדגים, אירח עשרות אלפי המבקרים שראו בין השאר את המופע גלקטיקה, של קרקס Y במהלכו ארבעה חוצנים יצאו מהחללית שהפגינו יכולות אקרובטיקה מרהיבות.

במדשאה נערכו מופעים נוספים ובהם "טריפלט", בהשתתפות אמנים מצרפת שכלל מערכונים משולבים באקרובאטיקה תרגילי טרפזים בין שמיים וארץ. חברי קרקס פלורנטין הציגו את קיר הפחד שם נערך "ג'אגלינג אנושי" שלא מתחשב בכוח המשיכה.

אלפי צופים מילאו את האמפי של תיכון עירוני ב' בכל אחת משש ההופעות "circus mania" של קרקס ריאקשן, מופע וירטואוזי שהציג לצופים תרגילי אקרובטיקה שגרמו להם להחסיר פעימה או שתיים.

באוהל הקרקס נערכו המופעים של הכוחות המקומיים של מודיעין מכבים רעות: המרכז להתעמלות ואקרובטיקה מודיעין מכבים רעות בהנהלת ענבל מאיו ונבחרת האקרובטיקה התחרותית של סנונית בהנהלת רותי זוהר.

במדשאות היכל התרבות נערכו המופעים של משפחת כפרי שהציגה מופעי קרקס משפחתי כאשר לצידם שחה צוללן שריחף מעל ראשי המבקרים, שיחק עימם ולקח אותם למסע צלילה.

לטובת האורחים עמד מערך שאטלים נרחב ממתחם החנייה שהוכשר בשדה החמניות שליד מכבים על כביש יאיר פרג אל מתחם הפסטיבל. מידי יום חנו בחניון הזמני מאות כלי רכב ואלפי מבקרים השתמשו בקווי השאטל לפסטיבל.

בנוסף, במסגרת הפסטיבל התקיימו גם מופעים ברכישת כרטיסים בשעות הבוקר והצהריים כאשר מספר הכרטיסים שנמכרו השנה היה גבוה יותר מבשנה שחלפה, לרבות המופע "קרקס LIVE" שהופיע בהיכל התרבות אליו נגמרו כל הכרטיסים. אלפי צופים שרכשו את הכרטיסים שנמכרו במחירים מיוחדים לתושבי העיר, נהנו ממופעים מקצועיים שכללו מופעי אקרובאטיקה שגרמו לא פעם לצופים להחסיר פעימה וגם להתרגש ולצחוק.

ביום חמישי עם סיום המופעים הודה ראש העיר חיים ביבס לצוותי העירייה השונים שעבדו קשה על הפקת הפסטיבל ובראשם אגף התרבות אירועים ומנהל האגף אלון שמידט וכמובן למפיק האמנותי של הפסטיבל ג'קי בכר.

ביבס: "פסטיבל הקרקס הפך לשם דבר בארץ וההוכחה לכך היא אלפי המבקרים שהגיעו ונהנו מאירוע נהדר לכל המשפחה, וזאת למרות תחרות לא פשוטה מול פסטיבל לא פחות גדולים. העובדה כי הצבנו מופעים איכותיים ללא תשלום הביאה לכך שמידי יום הגיעו למתחם הקרקס עשרות אלפי משתתפים. למרות הצלחת הפסטיבל, מחכה לנו אתגר אמנותי והפקתי לשנה הבאה ואנחנו נעשה כל מאמץ כדי להמשיך ולהגדיל את הפסטיבל".

חבר המועצה ומחזיק תיק התרבות, אלעד שמעונוביץ: "פסטיבל הקרקס הפך למסורת מקסימה וראינו השנה הרבה מאוד מבקרים מחוץ לעיר- מה שממתג את האירוע כאחד הפסטיבלים המובילים בישראל בחג הסוכות. בשנה הבאה אנחנו נציין 20 שנה להקמתה של העיר וחמש שנים לקיומו של הפסטיבל- מה שיבטיח לנו פסטיבל צבעוני במיוחד, עם חידושים ומגוון מופעים מיוחדים

וידאו
X
אלבום תמונות פסטיבל הקרקס 2015: צילום חורחה נובומינסקיאלבום תמונות פסטיבל הקרקס 2015: צילום חורחה נובומינסקי