הוספת נתיב בשד' החשמונאים

03/12/2015 כ"א כסלו תשע"ו

ביום שני, 23.11.15 יתחילו העבודות להוספת נתיב לפנייה ימינה חופשית ללא רמזור משדרות החשמונאים לרחוב עמק דותן ובכך להקל על זרימת התנועה בשדרות החשמונאים. העבודות יתבצעו מיום שני 23.11.15 ועד יום שני 14.12.15 ובמהלכן לא תתאפשר פנייה ימינה משדרות החשמונאים לרחוב עמק דותן. המבקשים להגיע לרחובות עמק דותן או עמק החולה יוכלו לעשות זאת דרך רחוב לב העיר.

כזכור, במסגרת סלילת הכביש המשוקע והוספת נתיבים, בוטלה הפנייה החופשית ימינה משדרות החשמונאים לעמק דותן, שהייתה נהוגה במקום. במקום זאת, הפנייה לעמק דותן מתאפשרת כיום בצומת המרומזר, דבר שמייצר עומסי תנועה.

בעקבות תצפיות שנעשו בשטח הגישה העירייה תכניות למשרד התחבורה להוספת נתיב נוסף, פנייה חופשית ימינה משדרות החשמונאים לעמק דותן, זאת מבלי לפגוע בשלושת הנתיבים הקיימים. בימים אלה נמצאת העירייה בשלבי קבלת האישורים וסיום הליכי התכנון כאשר העבודות צפויות להתחיל בשבוע הבא.

במסגרת העבודות ייסלל נתיב נוסף באורך של כמאה מטרים. הנתיב החדש יהיה במקביל לשלושת הנתיבים הקיימים ויסתיים ברחוב עמק דותן. העבודות צפויות להימשך כחודש ויכללו עבודות במדרכה ובכביש, ובהן התאמות גאומטריות, קרצוף וריבוד הכביש העברת הרמזור ועוד.

שדרות החשמונאים פינת עמק דותןשדרות החשמונאים פינת עמק דותן

במהלך העבודות יתכנו שיבושים בהסדרי התנועה והנהגים מתבקשים לנסוע בזהירות ובהתאם להוראות השילוט והתמרור שיוצבו במקום, כאשר השינוי המשמעותי ביותר יהיה שלאורך כל ימי העבודה לא תתאפשר הפנייה ימינה משדרות החשמונאים לעמק דותן.

יש להדגיש כי הפנייה שמאלה לעמק דותן תתאפשר לבאים מכיוון כיכר העיר וכן תישאר האפשרות לבצע פניית פרסה מנתיבי עמק דותן הצפוניים לעמק דותן הדרומיים. לנוסעים על שדרות החשמונאים מכיוון דרום לצפון ניתן יהיה להגיע לעמק דותן או לעמק החולה דרך כיכר העיר ומשם לפנות ימינה לרחוב לב העיר.

ראש העיר חיים ביבס: "הכביש המשוקע יצר במודיעין מכבים רעות מציאות חדשה המאפשרת תנועה רציפה וחלקה בין שני צידי העיר והקל באופן משמעותי על עומסי התנועה בכיכר העיר. יחד עם זאת, אנחנו לא שוקטים על השמרים ובימים הקרובים ניכנס לעבודות להקמת נתיב פנייה ימינה משדרות החשמונאים לעמק דותן, דבר שיקל עוד יותר עבור משתמשי הדרך. אני מבקש מציבור הנהגים לשים לב לשינויים בהסדרי התנועה ולהישמע להוראות שלטי ההכוונה."

סגן ראש העיר ומחזיק תיק התחבורה אילן בן סעדון: "מזה זמן רב אנו מקבלים תלונות רבות על הרמזור החדש בפניה ימינה משד' חשמונאים- לעמק דותן. אותה פניה היתה בעבר ללא רמזור ועם פתיחת המחלף החדש הוחלט להקים רמזור לפונים ימינה. במאמץ לפתור אי נוחות זו אנחנו מתחילים לבצע נתיב נוסף שיאפשר גישה נטולת רמזור, כפי שהיתה בעבר. צעד זה נועד לשפר את הנגישות בכבישים. אנו נמשיך לפעול למציאת הסדרי תנועה המקלים על הנסיעה בכבישי העיר ככל שנוכל ובמגבלות התשתיות הקיימות."

צפו במפת העיר עם סימון השינויים בהסדרי התנועה. כרטא ירושלים