כבשים מסייעות למניעת שריפות

14/07/2016 ח' תמוז תשע"ו

גם השנה הגיע לעיר עדר הכבשים בפיקוח הקרן הקיימת לישראל על מנת לסייע במניעת התפשטות אש במקרה של שריפה.

כידוע, הקיץ וימי השרב הבאים עמו, מעלים את הסיכון מפני שריפות קוצים. ניסיון העבר מלמד כי המרעה ביער הוא כלי חשוב ביותר המסייע במניעת שרפות.

עדר הכבשים, שהגיע לעיר זו השנה השביעית, מסייע על ידי כך שהכבשים אוכלות את העשב והקוצים היבשים, ובכך מורידות את גובה וצפיפות העשבייה. כפועל יוצא מכך, קטנה סכנת השרפות ויורדת משמעותית קצב התפשטות השריפה, במידה והיא פורצת, דבר אשר אמור להקל על כוחות הכיבוי וההצלה לכבותה.

נדבך אקולוגי נוסף שמרעה הכבשים מביא עמו הוא, שהורדת גובה העשבייה מאפשרת למיני צמחים נמוכים להתפתח ומאפשרת פריחה חזקה יותר.

עדר כבשים באזור מכביםעדר כבשים באזור מכבים

עדר הכבשים נכנס לעבודה כבר לפני כחודש, כשהחל את עבודתו בעוטף מכבים, באזור גבעת הברושים. משם מתקדם העדר לכיוון ואדי שלב ג' במכבים, אזור מגרש הכדורגל הישן, עוטף מכבים עד לאזור מחסני העירייה, מכבים צפון וגבעת התיתורה.

העדר מונה כ-500 כבשים, והוא מלווה בכל עת בכלבים וברועה צמוד המפקח עליו. הרעייה תתבצע במהלך היום, כאשר לקראת ערב יחזור העדר לנקודת האיסוף שלו למשך הלילה. העדר מחוסן ומטופל על ידי הלשכה הווטרינרית של משרד החקלאות ובעליו מצויים בקשר יומי עם השרות הווטרינרי העירוני ועם נציג קרן קיימת לישראל.

העדר ירעה באזור בחודשים הקרובים והעירייה מצפה לשיתוף פעולה, סבלנות והבנה מצד התושבים בנושא המרעה. בשאלות ופניות ניתן לפנות לקק"ל, לשרות הווטרינרי העירוני ולמוקד העירוני בטלפון 106.