הנחת אבן פינה למבנה תרבות

05/02/2017 ט' שבט תשע"ז

השבוע יצאו לדרך העבודות להקמת מבנה רב תכליתי במרכז העסקים הראשי של העיר (מע"ר), בטקס הנחת אבן פינה אותה הניח ראש העיר חיים ביבס יחד עם חברי המועצה ונציגי המרכזים שיפעלו במבנה.

בטקס, שנערך ביום שלישי השבוע, השתתפו ראש העיר, חיים ביבס, ממלא מקומו, שלמה פסי, חברי המועצה אלעד שמעונוביץ, ג'וני קליין וברוך בוחניק, מנכ"ל העירייה, יורם כרמון, מנכ"ל החכ"ל, משה אשכנזי, ומנכ"ל עמותת סחלבים, מיקי בר.

הטקס נפתח על ידי ביבס שאמר כי המבנה הרב תכליתי אמור להיות אחת מגולות הכותרת של המע"ר, אשר יהיה מרכז עיר חי, תוסס ונושם, המתאים למודיעין מכבים רעות. המבנה, אשר ישמש כמרכז תרבות ומוזיקה, יהיה חלק עיקרי מנוף העיר לשנים רבות ויזכו ליהנות ממנו גם הדורות הבאים. ראש העיר הודה לכל העוסקים במלאכה וציין כי העבודות צפויות להימשך כשנה וחצי. בתום הדברים נערך הטקס הנחת אבן הפינה.

המבנה הרב תכליתי, שגודלו 2,445 מ"ר, יהיה מבנה בן שתי קומות. הקומה הראשונה תהיה למעשה ההיכל, אשר יכיל יציע ובו כ-400 מושבים מודולריים אותם ניתן יהיה לפרוס באמצעות מנוע בעת הצורך ובמה שניתן יהיה לקיים עליה מופעים והרצאות.

לחילופין, ניתן יהיה להפוך את האולם לאולם אירועים וכנסים שיכיל כ-800 איש בעמידה. הקומה השנייה של המבנה תכלול גלריה עליונה המשקיפה על הנעשה באולם, שגם היא תאפשר מקומות ישיבה ופעילות נוספת, על פי הצורך.

המבנה הרב תכליתי- הדמיה- ליואי דבוריינסקי אדריכליםהמבנה הרב תכליתי- הדמיה- ליואי דבוריינסקי אדריכלים

המבנה עצמו יכלול גם לובי גדול, שגם בו ניתן יהיה לקיים התכנסויות, מרפסת ישיבה חיצונית ומסעדה עבור באי המבנה, אליה יוכלו להיכנס הן מתוך המבנה והן מהשדרה. הכניסה למתחם תהיה מכיוון השדרה המרכזית ובנוסף מתוכנן חניון תת קרקעי המיועד לכ-400 כלי רכב.

המבנה יכלול חמש כיתות לימוד שיאפשרו הפעלה של מרכז למוסיקה, כאשר לדברי ביבס הדבר יאפשר למינהל החינוך ולעמותת סחלבים לתת מענה לבני הנוער שוחרי המוסיקה ולקיים במקום לימודי מוסיקה שונים בשעות הלימודים ובשעות אחר הצהריים, דוגמת בתי הספר למוסיקה "רימון" ואחרים.

ראש העיר, חיים ביבס: "תנופת הבנייה במע"ר לא נעצרת ובד בבד עם כניסת היזמים לשטח, ועם הקמת מבני המגורים, כך גם העירייה, באמצעות החכ"ל, נערכת להקמת מבני הציבור המתוכננים באזור. הבניין הרב תכליתי יגדיל באופן משמעותי את חיי התרבות בעיר ויאפשר לתושבים ליהנות מעוד אירועי תרבות שונים קרוב לבית. במקביל, מרכז המוסיקה יאפשר לנו לתת לבני הנוער והצעירים בעיר לימודי מוסיקה, דבר שיהפוך את העיר לאבן שואבת לצעירים ולבני נוער גם בתחום חשוב זה."