שני פארקים חדשים לכלבים

08/06/2017 י"ד סיון תשע"ז

עיריית מודיעין מכבים רעות הציגה לפני מספר שנים תכנית רב שנתית להקמת פארקי כלבים בכל העיר. בימים אלה החלו העבודות להקמת פארק כלבים בשכונת הכרמים בצומת הרחובות ניסן/עמק חרוד, סמוך לבית החינוך "כרמים", ופארק נוסף בשכונת מוריה.

עם השלמת העבודות, תהיה העיר מרושתת בתשעה פארקי כלבים, שיעמדו לרשות ההולכים על ארבע. כבר עתה מתוכננים גם פארקי כלבים בשכונת השבטים וכן בשכונות החדשות בעיר: הציפורים ונופים.

גודלו של פארק הכלבים החדש בשכונת הכרמים הוא כ-800 מ"ר. הפארק, בדומה ליתר הפארקים בעיר, יגודר בגדר גבוהה בעלת שערים כפולים, המאפשרים לכלבים להסתובב בתחומי הפארק, ללא צורך ברצועה וללא חשש שיברחו. בפארק יותקן ריהוט מותאם הכולל ספסלים, ברזיה לכלבים, תאורה, אשפתונים ומתקן שקי-קקי. העבודות צפויות להסתיים במהלך השבועות הקרובים.

כאמור, הקמת פארק זה נעשית במקביל להקמת פארק כלבים נוסף בשכונת מוריה, במסגרת העבודות להשלמת השכונה. הפארק ימוקם ברחוב שבטי ישראל, סמוך למגרשי הספורט של פארק האקסטרים.

פארק הכלבים בעמק החולהפארק הכלבים בעמק החולה

מלבד שני הפארקים שנמצאים בהקמה, יש בעיר עוד שבעה פארקי כלבים: השניים החדשים ביותר הם פארק הכלבים בפארק ענבה והפארק בעמק החולה, שבשכונת הנחלים. פארק זה ממוקם בסמוך לדרך יאיר פרג, ובצמוד למתקני הכושר שבטבע.

בנוסף, ישנם פארקי כלבים בחורשת האקליפטוסים שבכניסה למכבים, בין מגרשי הטניס לשבט הצופים שברעות, ליד אולם הספורט של תיכון עירוני ג' בשכונת המגינים, בפארק המשפחה, שבסמוך למרכז הספורט העירוני, בשכונת אבני חן ובעמק איילון שבשכונת הפרחים, פארק אשר שודרג לאחרונה ושטחו הוכפל.

נוסף על הפארקים הנבנים בימים אלה, בהתאם לתוכנית הרב שנתית לתפעול והקמת פארקי כלבים בעיר, העירייה מקדמת תכנון והקמה של פארקי כלבים נוספים. שניים מהם יהיו בשדרות יצחק רבין, כאשר פארק אחד יהיה בשכונת השבטים, ליד אולם הספורט, והפארק השני יהיה סמוך לכניסה לשכונת הציפורים. הפארק שייבנה ליד שכונת הציפורים יכלול גם פארק כושר בטבע.

בנוסף, בימים אלה בוחנת העירייה אפשרות להגדיל את פארק הכלבים שנמצא בעמק זבולון. כמו כן, במסגרת העבודות להקמת שכונת נופים ייבנה בשכונה פארק כלבים נוסף.