ההגרלת הדיור למשתכן 1,300 יח"ד

17/06/2017 כ"ג סיון תשע"ז

תכנית משרד האוצר להקדמת ההגרלות לדירות במסגרת 'דיור למשתכן' הכוללת 15,000 דירות בכל הארץ יוצאת בשבוע הבא לדרך. מודיעין מכבים רעות גם נמצאת בתכנית זו כאשר 1,300 יחידות דיור במחיר "דיור למשתכן" יוגרלו.

החידוש בהגרלה זו היא שבפעם הראשונה תינתן עדיפות לתושבי העיר, כאשר לפחות 20% מהדירות - 256 יחידות דיור יהיו מיועדות לבני המקום, תושבי העיר, מודיעין מכבים רעות. הרישום להגרלה יפתח ביום ראשון הקרוב, 18/6 למשך שלושה שבועות וייסגר בתאריך 9/7/2017. תוצאות ההגרלה יתפרסמו בתאריך 14/8/2017.

כידוע, הדירות המוזלות ייבנו ב-11 פרויקטים שונים בשכונת מורשת, שתקום בעוד כ-3-4 שנים מערבית לשכונת אבני חן. השכונה תכלול בסך הכל כ-2,520 יחידות דיור ברות השגה, כשזו המנה הראשונה. בהגרלה הנוכחית יכולים להשתתף רק מי שהנפיק תעודת זכאות כחסר דיור, ולא משפרי דיור.

מחירי הדירות המוזלות ינועו בין 10-12 אלף שקלים למ"ר- מחיר המשקף הנחה של כחצי מיליון שקלים ממחיר השוק בעיר, תלוי בגודלה הסופי של הדירה. חלוקת הדירות, גודלן ומספר החדרים ייקבע בהתאם להגרלה לאחר מתן היתר בנייה לקבלן. כך לדוגמה חברת הבנייה 'דונה', תבנה את מתחם המגורים הגדול ביותר הכולל 408 יחידות דיור, מהן 288 דירות מוזלות לזוגות צעירים, מהן 57 יחידות דיור המיועדות לתושבי מודיעין מכבים רעות בלבד. מחיר הדירה בפרויקט יעמוד על 11.019 אלף שקלים למ"ר. על פי נתוני משרד האוצר, לפי התוצאות, מדובר במחירים הזולים משמעותית ממחירי השוק, כאשר דירה בגודל 85 מ"ר תעלה כמיליון שקלים, דירת 110 מ"ר תעלה כ-1.2 מיליון שקלים ודירת 120 מ"ר תעלה כ-1.3 מיליון שקלים.

בן המקום מוגדר מי שרשום במרשם האוכלוסין כתושב מודיעין מכבים רעות בשלושת השנים האחרונות ברציפות, או בארבע שנים מתוך עשר השנים האחרונות. מי שלא העביר את כתובתו לא ייחשב "כבן המקום" ולא יוכל ליהנות מעדיפות לתושבי העיר.

חיים ביבס בכנס דיור בר השגה בעירחיים ביבס בכנס דיור בר השגה בעיר

ההגרלה כוללת סך הכל 24 ערים שונות, כאשר כל זכאי יכול להירשם להגרלות עד שלוש ערים שונות (לא משנה מספר הפרויקטים בכל עיר). ההגרלות יתבצעו לפי גודל הערים בישראל, ומשמעות הדבר היא שמודיעין מכבים רעות תוגרל שביעית. מי שירשם לעיר בה תתבצע ההגרלה לפני מודיעין ויזכה בדירה, לא יהיה זכאי להחליף את הדירה בפרויקט שבמודיעין. על כן יש לשים לב לאיזה פרויקטים נרשמים.

לפרטים נוספים היכנסו לאתר משרד האוצר לחצו כאן

ראש העיר חיים ביבס: "בפעם הראשונה מאז התחלנו בקידום פרויקטים של דיור בר-השגה בעיר, תהיה העדפה משמעותית לזוגות צעירים וזכאים תושבי מודיעין מכבים רעות. לפחות 256 זוגות צעירים יזכו בדירה בהגרלה הנוכחית ויוכלו לבנות את ביתם, כאן בעיר בה גדלו לצד הוריהם. זהו החלק הראשון של הגרלת הדירות בשכונת מורשת, ואנחנו נמשיך ביחד עם משרדי השיכון והאוצר לקדם עוד פרויקטים ודיור בר השגה לזוגות צעירים בכלל, ולתושבי העיר בפרט".

חבר המועצה ומחזיק תיק הצעירים, אלעד שמעונוביץ: "זוהי ההגרלה הגדולה והמשמעותית ביותר של דיור בר השגה שיצאה לדרך בעיר מאז הקמתה. מדובר בכמות יחידות דיור חסרת תקדים, שלא תביא להורדת מחירים בעיר, אך בהחלט תיתן מענה להרבה מאוד זוגות צעירים וזכאים המחכים לאפשרות לרכוש דירה בעיר. אנחנו בעירייה ובמרכז הצעירים נמשיך לסייע וללוות את הזוגות הצעירים בהנגשת המידע ובהרשמה להגרלות על מנת להקל עליהם בדרך לרכישת הדירה".