נפתח חלקו הראשון של החניון בעמק דותן

11/04/2018 כ"ו ניסן תשע"ח

בערב חג הפסח נפתח לתושבים ולמבקרים, חלקו הראשון המשודרג של החניון בשדרות עמק דותן, מול היכל התרבות. במסגרת עבודות השדרוג, נסלל החניון וסומנו בו מקומות חניה לכ-250 כלי רכב. כמו כן, בימים אלו מותקנים בו עמודי תאורה ומוצבות אדניות גינון.

כזכור, העבודות מבוצעות בשני שלבים על מנת להקל על התושבים והמבקרים וכאמור השלב הראשון הסתיים כעת, כאשר מהעירייה נמסר כי השלב השני והאחרון לשדרוג החניון צפוי להסתיים בעוד כחודשיים. עבודות אלו מצטרפות לכיכר התנועה שנפתחה במהלך חול המועד פסח ברחובות עמק יזרעאל ועמק דותן, אשר מאפשרת כניסה ויציאה בטוחה מהצומת.

החניון בעמק דותןהחניון בעמק דותן

במקביל לעבודות אלה, מבצעת העירייה באמצעות החכ"ל, עבודות לשדרוג חניון העירייה, הנמצא ברחוב דם המכבים, מול בניין העירייה.

העבודות כוללות את ריבוד מגרש החנייה, סימון חניות והתקנת מפרדות. עבודות אלה מתקיימות לצד העבודות לסלילת שביל אופניים לאורך רחוב דם המכבים ובהמשך לעבודות להקמת שתי כיכרות תנועה בצומת הרחובות דם המכבים אדמונית (בכניסה לחניון) ובצומת הרחובות דם המכבים צאלון (סמוך למבנה המיועד לדיור מוגן, בכניסה לעיר). העבודות צפויות להמשך כשלושה חודשים.

במהלך תקופת העבודות, הכשירה החכ"ל מגרש חנייה חלופי העומד לרשות תושבים ומבקרים, בסמוך לאתר הקרוואנים של העירייה. הכניסה לחניון החלופי והיציאה ממנו משדרות החשמונאים, כאשר יופעל בימים הקרובים רמזור בחניון להכוונת תנועת כלי הרכב בכניסה וביציאה ממנו. עבור הולכי הרגל הוכשרה גישה לחניון גם משדרות דם המכבים. בנוסף, לרשות התושבים ישנו מגרש חנייה ציבורי ברחוב אדמונית.

נדגיש כי אין לחנות בחניות המיועדות לרכבי הביטחון והחירום השייכים למשטרה, מד"א וכיבוי אש. כמו כן, במסגרת העבודות צפויים להיות שיבושי תנועה באזור ותושבי העיר מתבקשים להישמע להנחיות השילוט והתמרור ולנסוע בזהירות בהתאם לתנאי הדרך.