כיכר האור החדשה בעיר

17/05/2018 ג' סיון תשע"ח

ביום רביעי ,10.5.18, נחנכה "כיכר האור", הממוקמת בצומת הרחובות תלתן, עמק איילון וערער. הכיכר החדשה, מהווה הכניסה המזרחית למרכז העיר החדש ומאידך, מהווה נקודת הסיום המרשימה של המע"ר עבור אלו הבאים מרחוב דם המכבים, שבו נחנכה לפני מספר חודשים הכניסה של כיכר שערי המים. בכך נוצר רצף אדריכלי מסקרן בין שתי הכיכרות התוחמים את המע"ר שעבודותיו מואצות בימים אלו וצפוי להיפתח בחודש אוגוסט.

כיכר האור החדשה במע"ר נבנתה על ידי העירייה באמצעות החכ"ל בתכנון משרד האדריכלים שלמה אהרונסון אדריכלים. במרכזה של הכיכר פסל הבנוי משלוש חצאי טבעות, המורכבות מקונסטרוקציית פלדה שזוויותיה משתנות לכל אורך ההיקף.

כיכר האור החדשה בעמק איילוןכיכר האור החדשה בעמק איילון

הפסל מואר על ידי גופי תאורה שיוצרים משחק אור וצל וצבעוניות משתנה, כך שמכל זווית נראה הפסל בצבע שונה ומעניין. ליד הפסל, חודשה זרימתו של "הנחל הרטוב" המיתולוגי לאחר שבחודשים האחרונים עבר המקום רענון והוא עוצב עם סלעים ותאורה רכה ויוצר קול פכפוך מים נעים לעוברים ושבים אשר יכולים לצפות בו גם מגשר מעוצב העובר בין שני צדדיו.

בטקס שנערך לאחר ישיבת המועצה לחודש מאי בהשתתפות ראש העיר, ממלא מקומו, שלמה פסי, סגנו, אילן בן סעדון וחברי המועצה, אבי אלבז, אלעד שמעונוביץ, ורד גל בחרי ושמעון גואטה לקחה חלק גם תושבת העיר, ים אברהמי בת ה-20 שנולדה וגדלה במודיעין.

ים סיפרה אמש בחנוכת הכיכר, כי הנחל היווה עבורה ועבור חברותיה מקום מפגש וזיכרונות ילדות נעימים וכי זה מרגש אותה לראות אותו נפתח מחדש. באזור הכיכר מוצבים ספסלים ופרגולות לרווחת העוברים ושבים וכן עבודות גינון ותאורה.