אירוע הנטיעות העירוני

07/02/2019 ב' אדר תשע"ט

מאות משפחות ותושבים, הגיעו לחגוג את ט"ו בשבט באתר שליד בקעת הנזירים, במזג האוויר היפה ששרר בעיר.

האירוע, ביוזמת קק"ל ובשיתוף עם העירייה, נערך בהשתתפות ראש העיר, חיים ביבס ויו"ר קק"ל, דניאל עטר שבירכו על קיום הנטיעות והגעתם של התושבים לבוא ולחגוג את החג הירוק שכולו אהבה לטבע ולסביבה.

נוטעים עצים ליד בקעת הנזיריםנוטעים עצים ליד בקעת הנזירים

שיאו של האירוע, בנטיעת 2,500 עצים על ידי התושבים, כאשר קק"ל גם היא שתלה כ-2,000 עצים באזור, חלקם עצים מחטניים וחלקם עצים רחבי עלים.

חוץ מהנטיעות, נהנו התושבים מאטרקציות שונות כדוגמת, סדנת יצירה מהנה מחומרים הלקוחים מן הטבע כמו אצטרובלים וענפים, משחקי רצפה גדולים, כבאית של קק"ל שמשכה גדולים וקטנים כאחד וכן, ניידות חינוכיות בהן הדריכו מדריכים של קק"ל בנושא ט"ו בשבט.

דניאל עטר יו"ר קק"ל: "כשני ילידי העמק (בית שאן) שמח לטעת עץ יחד עם ידידי חיים ביבס ראש עיריית מודיעין מכבים רעות יותר מחצי מיליון שתילים יינטעו השנה, מהם יותר משלוש מאות אלף במרחב העירוני. יערות קק"ל בכל שנה מקזזים חצי מיליון טון גזי חממה. סכום השקול לפליטת הפחמן השנתית של כ- 75,000 כלי רכב פרטיים הנוסעים כ- 20,000 ק"מ בשנה. נמשיך לטעת בכל רחבי מדינת ישראל".