שבוע איכות הסביבה

28/03/2019 כ"א אדר ב תשע"ט

שבוע איכות הסביבה יפתח ביום שני 1.4.19 עם פעילויות ואירועים מיוחדים לילדים, למשפחה ולצעירים. האירועים ביוזמת המחלקה לאיכות ותכנון סביבה ואגף תרבות ואירועים בעירייה ולהם שותפים, גם עמותת סחלבים, מרכז הצעירים "יודה", החברה להגנת הטבע והחווה האקולוגית "חווה ואדם".

השבוע יפתח ביום שני, 1.4.19, במרכז הצעירים "יודה" שבו תיערך הרצאה מרתקת על קיימות עירונית במודיעין וישראל בשנת 2030. דניאל כץ, מנהלת תחום בתי ספר בחווה האקולוגית "חווה ואדם", ירצה על סוגיות סביבתיות ועירוניות מרחבי העולם וכיצד צפויה ישראל להיראות בהיבטים אלו בשנת 2030. ההרצאה ללא תשלום ומותנית בהרשמה מראש בדף הפייסבוק של יודה - מרכז הצעירים.

חוויה מודיעיניתחוויה מודיעינית

ביום שלישי, 2.3.19 בשעה 17:30, תתקיים שעת סיפור "הגינה של סבא" לגילאי 3-6 עם המספרת עינת חרוש בספרייה הציבורית ע"ש משה שכטר. רכישת כרטיסים מראש באתר העירייה – לחצו כאן

עוד ביום שלישי, בגינה הקהילתית שברחוב ראובן פינת יששכר. תתקיים פעילות יצירה חווייתית בהובלה והנחייה של צוות מתוך חברי קהילת הגינה. הפעילות ללא תשלום.

בימים חמישי ושישי (4-5.4.19), מוזמנים תושבים ומבקרים להתנסות באורח החיים האקולוגי הייחודי בתוך החווה "חווה ואדם". בתוכנית, סיור בחווה האקולוגית כולל ליקוט, התקנת מדורה ובישול שדה. לינה באוהל משותף (חאן) עם אפשרות להביא אוהלים פרטיים. ביום שישי, ארוחת בוקר ומבחר סדנאות: צמחי מרפא, חממה ושתלנות, בנייה באדמה, מלאכות ממוחזרות ועוד. מחיר כרטיס – 50 ש"ח. לפרטים והרשמה: 08-6225782.

דוקטור מלוקולה

ביום שישי, 5.4.19, יתקיים הפנינג ירוק לכל המשפחה במרכז המסחרי "מודיעין סנטר" (רח' צאלון 21) משעה 12:30 עד 15:30. באירוע יתקיימו סדנאות מפתיעות בנושאים סביבתיים מבית "סביבטרון" ובשעה 13:30 יתקיים מופע של ד"ר מולקולה שנרתם לשמירה על כדור הארץ, עורך תחרויות מיחזור, נלחם בחומרים בלתי מתכלים, עושה שימוש חוזר בחפצים מפח האשפה המכושף שלו, ומכין עם הילדים תזמורת זבל קצבית ומגניבה. הכניסה חופשית! במקרה של מזג אוויר חורפי האירוע מבוטל.

השבוע יסתיים ביום שבת, 6.4.19, בסיור של "החוויה המודיעינית" לגבעת שר בעקבות הפרפרים, בהדרכת קהילת החברה להגנת הטבע במודיעין. הסיור יערך משעה 10:00 עד 12:00. נפגשים ברחוב ראובן בחניית בית הכנסת החשמונאי העתיק. מחיר: 20 שקלים לכרטיס בודד. 30 שקל לכרטיס זוגי. 50 שקלים למשפחה. הרשמה מראש מוקד העירוני 106 או 08-972620.

במהלך שבוע איכות הסביבה יועברו בתנועות הנוער פעולות בנושא איכות הסביבה ותתקיים תחרות בין תנועות הנוער בנושא של הקמת מיצג סביבתי. בנוסף, לפני מספר שבועות פרסמה העירייה "קול קורא" לבתי הספר היסודיים והעל יסודיים להציע הצעות לעריכת פרויקטים סביבתיים. במהלך שבוע איכות הסביבה יוכרזו בתי הספר הזוכים בתחרות אשר יקבלו מענק עירוני להוצאת הפרויקטים אל הפועל.

ביום שלישי 2.4.19 יצוין יום הניקיון הלאומי ולוקחים בו חלק 11 בתי ספר יסודיים: ענבלים, משואת נריה, יזמ"ה, דרכי יהודה, עידנים, קשת, עמית, יחד, אריאל, אלונים ורעים. בתי הספר זכו בתמיכה של המשרד להגנת הסביבה ומשרד החינוך בסך 8,000 שקלים כל אחד, לאחר שהציגו פעילות שיקדישו לנושא הניקיון ביום זה בקול הקורא לבתי הספר בארץ.

הילה בן אליעזר, מחזיקת תיק איכות הסביבה: "מודיעין מכבים רעות זכתה גם במיקום יוצא דופן שטובל בטבע מרהיב, וגם בתושבים שרואים ערך ואחריות על הסובב אותם. אני מזמינה את התושבים בכל הגילאים לבוא וליהנות מהפעילויות החווייתיות השונות שתתקיימנה במהלך השבוע ברחבי העיר."