בני הנוער יצאו לחופש הגדול

26/06/2019 כ"ג סיון תשע"ט

שגיא ברייטנר יחצ דניאל קמינסקי

11,761 תלמידי ותלמידות בתי הספר העל יסודיים בעיר יצאו השבוע לחופש הגדול ובמחלקת הנוער והצעירים בעמותת סחלבים מילאו להם את חופשת הקיץ באירועים, מסיבות ופעילויות.

את הקיץ ייפתחו בני הנוער במסיבת שקיעה, שתיערך בפארק ענבה, ביום שני 1.7 בשעה 18:30. על העמדה יחממו את האווירה דיג'י סקאזי, ג'ובי, ברג ובומבסטיקס.

מתחם הנוער המרכזי ענבה ויליג' יפעל השנה במתכונת מורחבת, חמישה ימים בשבוע, מיום ראשון ועד חמישי בין השעות 01:30-20:30. לצד פינות ישיבה, שולחנות משחק ונשנושים, יגיעו למתחם אטרקציות ואירועי שיא. בין היתר מתחם נינג'ה, חדר בריחה, מסיבות מים, מתנפחי אקסטרים, עמדות מולטימדיה וסימולטורים. במהלך הקיץ יגיעו למתחם גם הסטנדאפיסט אסף יצחקי, השחקנית וכוכבת הרשת, קים אור אזולאי וכן השחקן ואמן הביטבוקס, שגיא ברייטנר.

לצד מתחם הנוער המרכזי יפעלו בעיר ארבעה מתחמי נוער נוספים: "קפה בפארק", בפארק השכנות שיפעל בימי שלישי ויספק מגוון אירועי שיא לבני הנוער של העיר ובימי שישי כמתחם שומר שבת המתאים גם לבני נוער דתיים.

"מועדון המוזיקה הג'ק" בגג האדום שיספק לאורך השבוע חדר חזרות בתשלום סמלי ללהקות ויחידים וכן בימי שישי כמתחם תוסס לג'אם חופשי, סדנאות מוזיקה, שולחנות משחק ועוד.

מתחם "הזולה" של הרשות לביטחון קהילתי יפעל גם הוא בימי שישי בערב ברחבת הקניון ויספק פינות ישיבה ומשחקים לצד אירועי שיא מיוחדים.

מתחם חדש שהצטרף השנה לראשונה הוא "מרכז לב רעות" שיפעל בימי רביעי בין השעות 01:00-21:00 ויספק לבני הנוער באזור סדנאות מיוחדות, אטרקציות ומשחקים וכן הנחות מיוחדות בבתי העסק שבמרכז.

בנוסף, כמידי שנה, לאורך החופשה תפעל "סיירת התנדבות" של תלמידים העולים לכיתות ז'-ט', שיצאו מדי שבוע לפעילויות חברתיות אחרות למען הקהילה, בעיר ומחוצה לה. את ימי שבת יוכלו בני הנוער לבלות בחוף הים או במתחם סינמה סיטי ראשל"צ. זאת אודות ל"ימבוס" קו האוטובוס שמפעילה מחלקת הנוער והצעירים בשיתוף העירייה ואגודת נוע תנוע, המיועד לבני נוער וצעירים בגילאי 30-14.
את אירועי הקיץ יסגור השנה ה"Modindie" הפסטיבל האינדי הראשון של העיר שיערך ב22.8 במרכז עינב ויכלול שלל אמנים, להקות מקומיות ודוכני אוכל.

לחצו כאן לאירועי קיץ נוער 2019

יו"ר עמותת סחלבים ומחזיק תיק הנוער והצעירים, אלעד שמעונוביץ: "מסגרות ופעילויות הקיץ הם דבר משמעותי עבור בני הנוער בעיר. ברור לחלוטין כי ככל שישנם יותר אירועים ופעילויות עבור הנוער, כך רמת ההתנהגויות בסיכון כמו אלימות, שתיית אלכוהול, ונדליזם או הקמת רעש פוחתת משמעותית. לכן השנה מחלקת הנוער והצעירים מגדילה את פעילויות הקיץ ומפעילה את מתחם הנוער לאורך כל השבוע. אני רוצה להודות לצוות המחלקה וכל הגורמים בעירייה ובעמותת סחלבים המסייעים להצלחת הפעילות מסביב לשעון לאורך חודשי הקיץ"

מנהלת מחלקת הנוער והצעירים בעמותת סחלבים, לטם גל: "גם השנה הכנו לבני הנוער שלנו תכנית קיץ חדשה ומגוונת, מלא באירועים, מסיבות ופעילויות מהנות. התכנית נבנתה יחד עם נציגי הנוער, כדי להבטיח התאמה מלאה לכל נער ונערה, ואני מזמינה את כולם לקחת בה חלק."