מגבירים את האכיפה

27/09/2020 ט' תשרי תשפ"א

ההחלטה על הטלת הסגר בחגים עקב העלייה המדאיגה במקרי הקורונה, הביאה לשורת פעולות אותן נוקטת העירייה לצמצום התחלואה.

לצד ההסברה והדיווחים השוטפים לתושבים באשר לנתוני הקורונה בעיר, מוגברת האכיפה העירונית באמצעות אגף ביטחון ושירותי חירום. סיורים רבים נערכו ברחבי העיר במהלך חג ראש השנה ובמקרים בודדים, פוזרו התקהלויות בפארקים על ידי השיטור העירוני וניידות הביטחון, אך ניכר היה כי במרבית המקומות הקפידו התושבים על ההנחיות.

בנוסף, חולקו עד כה כ-70 דוחות בגין אי עטיית מסכה. עוד מבוצעות במהלך הסגר, עשרות ביקורות וסיורים יזומים אשר מתמקדים בעסקים המקומיים, לוודא שעומדים בהנחיות התו הסגול.

הנחיות אלו קובעות, בין היתר, עטיית מסכה בחנות, שמירת מרחק ומספר מקסימלי של לקוחות שיכולים לשהות בחנות.

ביום שני, 21.9.20, נערכו כ-60 ביקורות כאלו בעסקים במרכזים המסחריים בעיר ובמרכז עינב. כאשר הדגש הוא על ההסברה, על מנת ליצור איזון רגיש בין המשבר הבריאותי למצבם הכלכלי של העסקים שנפגע ממנו קשות.

מדי יום נערכת הערכת מצב בהובלת ראש העיר והגורמים המקצועיים בעירייה במסגרתה מוצגים נתוני התחלואה וההיערכות הנדרשת, כאשר במידת הצורך יהיה גם שיתוף פעולה עם המשטרה.

עתה, מתכוננים ליום כיפור בכוחות מתוגברים בסיורים שייערכו בבתי הכנסת, על מנת לוודא שההנחיות נשמרות, וגם למתן מענה חירום מהיר לילדים ובני נוער הרוכבים על האופניים בכבישים.

מגבירים את האכיפהמגבירים את האכיפה