יום האישה הבינלאומי

11/03/2021 כ"ז אדר תשפ"א

יום האישה הבינלאומי יחול ביום שני 8.3.21, והמרכז הרב תחומי בשיתוף אגף חברה, נוער וצעירים הכינו תוכנית פעילויות להעלאת המודעות לנושא, בדגש על שוויון מגדרי. השנה, יצוינו האירועים תחת הכותרת "שווה להוביל שוויון", כמובן בהתאם להנחיות הקורונה.

ביום שני 8.3.21 יוצג לקהל הרחב במרכז הרב תחומי ברחוב עמק דותן 49, מיצג "שווה מבט" הכולל טקסטים, תמונות וחידות שנוצרו בידי קבוצות אוכלוסייה מגוונות שפוגשות את נושא המגדר מזוויות שונות. המייצג יוצג בין השעות 09:00 – 17:00 בתיאום מראש בטלפון 08-6210274.

מדובר על אוסף עשיר המבטא תחושות, עמדות, טיעונים ומחשבות הקשורות לנשים ולגברים, לשוויון, לכבוד האדם, לאלימות מגדרית ולמשמעות החיים המשותפים של כולנו כאן. בנוסף, השולחן העגול העירוני לקידום שוויון מגדרי יקיים שיח סביב המיצג בהשתתפות מחזיקת התיק לקידום שוויון מגדרי - עדי מן, יועצת ראש העיר לשוויון מגדרי - ד"ר אורנה מגר ונשות ואנשי אקדמיה, בהנחייתו של ד"ר אריאל ויינר.

מיזם "כיכר משלך" פרויקט שמטרתו להוקיר נשים עבריות, ישראליות ומשפיעות, על תרומתן לחברה הישראלית ולקידום מעמד האישה בישראל. במהלך היום יוצבו ב-21 כיכרות מרכזיות בעיר מיצגים כאשר כל מיצג יציג אישה שהשפיעה ותרמה לחברה הישראלית באופן מעורר השראה. השלטים יוצגו עד יום חמישי 11.3.21.

עוד ב-8.3.21 במסגרת שיתוף פעולה עם ROOMS לקידום יזמות לעסקים, מוזמנות נשות העיר, עצמאיות או שכירות לעבוד במתחם היוקרתי של ROOMS הכולל בתוכו חדרי ישיבות, לובי, עמדות עבודה ומשרדים ללא עלות. בנוסף, תינתן הטבה בלעדית: 20% הנחה בכל חודש מרץ על השימוש במתקני המתחם. לתיאום יש להתקשר מראש לטל. 2433*.

קמפיין וירטואלי ייחודי יציג החל מה-8.3.21 את "מגדר העיר", זרקור על נשים וגברים תושבי העיר המשפיעים על העשייה המגדרית בעיר, בארץ ובעולם עם ציטוטים מעוררי השראה ומחשבה, בעמוד הפייסבוק העירוני, למשך שבוע ימים.

בנוסף, הנהגת ההורים העירונית בשיתוף המרכז הרב תחומי יזמו תוכנית חדשנית - "שווה להוביל", להכשרת הורים מובילים ומעורבים לקידום עשייה חברתית משמעותית ולהטמעת שיוויון מגדרי בחינוך. הורים הפעילים בהנהגה ההורית מוזמנים להצטרף לתכנית ולהירשם כאן בקישור

במהלך חודש מרץ תיפתח תוכנית ייחודית בעיר לקידום מנהיגות של "פרלמנט נערות" הראשון של מודיעין מכבים רעות בחסות הפרלמנט הארצי של ד"ר אסתר הרצוג ויועצת ראש העיר לקידום שוויון מגדרי ובשיתוף עם אגף חברה, נוער וצעירים. הפרלמנט מיועד לנערות בכיתות ט'-י' אשר מוזמנות להיות חלק מקבוצה מובילה ומשפיעה העוסקת במנהיגות צעירה ושוויון מגדרי. הפרלמנט יתקיים בימי שלישי בין השעות 17:00 – 18:30. ההרשמה עד 24.3.2021. לפרטים נוספים והרשמה: הילה – hila_miz@modiin.muni.il, נופר - nofar_e@modiin.muni.il

ביום ראשון 14.3.21 יתקיימו אירועים ברחבת המרכז הרב תחומי בעמק דותן 49, החל מהשעה 16:30 - סדנת ציור חווייתית "נשים מציירות נשים" בהנחיית האמנית דורית קינד סמרה, סטדנאפ מוסיקלי עם הזמר משה בקר ופתיחת תערוכה חגיגית "אישה לאישה – גאווה" של האמנית תושבת העיר סימה אסולין באולם הכנסים של המרכז.

כל הפעילויות יתקיימו בהתאם להנחיות התו הירוק והתו הסגול. הפעילות מוגבלת במספר המשתתפים. לפרטים נוספים: 08-6210274.

יום האישהיום האישה