מצטייני המחשוב

15/03/2021 ב' ניסן תשפ"א

אגף טכנולוגיות מחשוב ומערכות מידע בעירייה, זכה בשבוע שעבר בפרס הצטיינות, בתחרות מצטייני המחשוב של "אנשים ומחשבים" לשנת 2020. התחום עליו התמודדה העירייה היה בתחום הקורונה, בו זכתה כמצטיינת בתחום זה, כתרומה לקידום המצוינות בתחום ה-IT בישראל.

כזכור, עם פרוץ משבר הקורונה, בהחלטה עירונית מהירה וחשובה וכחלק ממודל "עיר חכמה", פותחה כבר באפריל 2020 מערכת שליטה ובקרה, המאפשרת לנהל את משבר הקורונה ביעילות מירבית בזמן אמת ולקבל החלטות מיידיות לקטיעת שרשרות הדבקה.
זאת באמצעות תכלול מידע ממספר רב של מקורות ופילוח חולים ומבודדים לפי קבוצות גיל, שכונות מגורים, מקומות הדבקה, מוסדות חינוך, קופות חולים, צה"ל ועוד.

בזכות המערכת, ערכה העירייה כבר בראשית המשבר, תשאולים של חולים ומבודדים ונתנה שירות לחולי קורונה וסיוע מול בתיה"ח, קופות החולים ומשרד הבריאות במידת הצורך.

המערכת ידידותית לשימוש, ומשלבת יכולות מתחומי ה-GIS (מידע גיאוגרפי) ו-BI (בינה עסקית), ומוצגת בשקיפות לתושבים באתר העירייה, על מנת לגייס אותם למאבק בקורונה באמצעות שיתוף הידע על מצב התחלואה בעיר.

חיים ביבס, ראש העיר: "זהו כבוד גדול לעירנו. התפרצות הנגיף הציבה בפנינו אתגרים רבים ובהם שינוי החשיבה וההתנהלות העירונית בתחום הנגשת המידע לציבור התושבים, במיוחד בעיתות משבר. אגף טכנולוגיות מחשוב ומערכות מידע יצר והטמיע תוך זמן קצר, מערכת מתקדמת ביותר הנותנת תמונת מצב עדכנית באשר להתפשטות הנגיף. כרשות מקומית, הצלחנו ליצור מערכת המהווה מודל לרשויות אחרות, וזוהי גאווה רבה."
ברוך בוחניק, מחזיק תיק מחשוב ואסטרטגיה: "תעודות ההצטיינות משקפות את הקו לקידום חדשנות בכל פרמטר אפשרי, לניהול מערכת עירונית ושיתוף ציבור".

פרס הצטיינות מחשוב פרס הצטיינות מחשוב