זוכרים את הנופלים

14/04/2021 ב' אייר תשפ"א

ביום שלישי 13.4.21 יצוין ברחבי הארץ ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה. העירייה נערכת לקיים שני טקסים מרכזיים עירוניים, בהתאם למגבלות ההנחיות בצל הקורונה, הדורשות רישום מראש באתר העירייה. לחצו כאן לרישום

הטקסים המרכזיים יחלו בשעה 20:00, עם הישמע הצפירה, התכנסות משעה 19:30, בשני מיקומים - אמפי ביה"ס עירוני ב' ע"ש רבין ואולם הספורט בתיכון מו"ר.

באמפי ביה"ס עירוני ב' יערך הטקס בהשתתפות נציגי תנועות הנוער והאמנים מירי אלוני ודני רובס וכן חיים ועוזי אסנר, משולב בטקסטים ושירי לוחמים. מומלץ להגיע בלבוש חם. מספר המקומות מוגבל ויש להירשם מראש בהתאם להנחיות.

באולם הספורט בתיכון מו"ר ישתתפו תלמידי תיכון מו"ר. בתום הטקס יערך שיח לוחמים "דבקות במשימה" בהנחיית העיתונאי אמיר בר שלום ובהשתתפות אל"מ מיל' אבנר בלנקאי, טייס מסוק, בעל עיטור המופת ממלחמת לבנון השנייה.

אבנר יחד עם צוות המסוק נכנסו בתנאי לחץ וראות קשים לחלץ פצוע אנוש מכוח צנחנים בכפר עייטא א שעב. למרות שהמסוק נפגע הם המשיכו במשימה, ולבסוף הצילו את חייו של הפצוע. עד היום שומר אבנר על קשר עם הפצוע שחילץ.

עוד ישתתפו בשיח, סא"ל מיל' ברק דקל ורס"ן מיל' עדי כרמי - שני קצינים בכוח גולני שהשתתפו במבצע כחול וחום בדרום לבנון. השניים חילצו תחת אש את סא״ל אמיר מיטל שנפצע אנוש, ונפטר אחר כך מפצעיו, חזרו לנקודת ההתקלות כדי לחפש את חבריהם שעימם נותר הקשר, ונאלצו להתפנות מהשטח רק לאחר שקיבלו פקודה מפורשת לעזוב את המקום.

עוד באותו יום, יתקיים ערב "כי כולנו רקמה אנושית אחת" – ערב שירי נשמה יהודיים מן המקורות בהנחיית אבי רט ובהשתתפות הזמר אודי אולמן, עמית סופר ולהקתו ואמנית החול אילנה יהב. הערב יתקיים בהיכל התרבות מודיעין בשעה 21:15. רישום מראש באתר היכל התרבות

ביום הזיכרון, רביעי 14.4.21, יתקיים טקס אזכרה עירוני לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה בחלקה הצבאית של בית העלמין מודיעין. הטקס יתחיל בשעה 11:00 עם הישמע הצפירה. הקהל מתבקש להגיע בשעה 10:45.

טקס יום הזיכרון העירוניטקס יום הזיכרון העירוני