פתיחת הגלריה העירונית

10/06/2021 ל' סיון תשפ"א

איך יודעים שהגיעה השגרה? אחד מהפרויקטים המשמחים התרבותיים בעיר ייחנך ביום שלישי 15.6.21, אותו משיקה העירייה לצד החזרת אירועי התרבות ופעילויות הפנאי לתושבים בימים אלה.

מדובר ב-"גלריה 51", גלריה עירונית חדשה, הממוקמת ברחוב בנימין 51 בשכונת השבטים. הגלריה פועלת במתחם הרב תחומיקס, האח הקטן שנולד למרכז הרב תחומי ומשמש בתקופה האחרונה בשקט בשקט, כמוקד משיכה לקורסים וסדנאות בתחומי היצירה והאמנות.

הגלריה העירונית החדשה, אשר נתמכת ומוכרת ע"י משרד התרבות, תהווה הגלריה הייצוגית של העיר, כבית לאמנות עכשווית, לרעיונות, חלומות וחזון.

בגלריה, חלל תצוגה מוקפד, שיארח תערוכות מתחלפות של אומנות עכשווית לאמנים ותיקים וליוצרים צעירים מישראל ומהעולם. זאת בשלל מדיומים: ציור, פיסול, צילום, וידאו, קולנוע, אדריכלות, מיצב ומיצג ומה שביניהם לקהילה ולציבור הרחב.

במקביל, תציע הגלריה גם תוכן איכותי מרתק של שיחי גלריה, מפגשי אמן, הדרכות לבתי ספר ולגיל השלישי ועוד. בחלליה השונים ייערכו סדנאות למבוגרים ולילדים, הקרנות סרטים מיוחדות ובחלל החיצוני שלה יתקיימו פרויקטים אומנותיים תלויי מקום, ערבי וידאו ארט, מפגשי אמנים ופעילויות קהילתיות נוספות.

התערוכה הפותחת והחגיגית של הגלריה ביום שלישי 15.6.21 בשעה 20:00, תהיה "סלון יופי" (beauty salon). התערוכה בוחנת את השינויים שחלו בהגדרת היופי ביחס לזהות של היחיד, בהיבט הצריכה של היופי ובתכתיבים החברתיים שהפכו אותו למוצר הנסחר כסחורה.

אוצרת התערוכה, ניצה פרי ומשתתפים: אורית ישי, אייל ששון, אלינה אורלוב, נעמה אטיאס, לילך בר עמי, אורן בן מורה, רפאל סלם, אלה אמיתי סדובסקי, דוד עדיקא, פאטמה שנאן. מיה אגם. התערוכה תלווה בקטלוג דו לשוני.

ד"ר אורנה מגר, מנהלת האגף: "פתיחת המרחב הרב תחומיקס והגלריה העירונית, מאפשרים במה נוספת להרחבת הפעילות האמנותית בעיר שלנו, בסטנדרטים מקצועיים וברמה האיכותית הנדרשת לאמנות במיטבה. אנחנו מתרגשות.ים לקראת הפתיחה ומצפים לפגוש ולארח אתכם בגלריה שלנו, ובפעילויות שיזמנו אתכם ולמענכם. אני רוצה להודות לניצה פרי, אוצרת הגלריה, מטעם המרכז הרב תחומי על פעילותה לקידום תחום האמנות למען הקהילה, ציבור האמנים והתושבים בעיר."

הרב תחומיקסהרב תחומיקס