חודש הגאווה בעיר

09/06/2021 כ"ט סיון תשפ"א

חודש הגאווה להעלאת המודעות לקהילה הלהט"בית יתקיים בעיר, בהובלת אגף חברה, נוער וצעירים בעירייה. החודש יוקדש לפעילויות בנושא, מזוויות שונות להורים, לנוער, לצעירים ולצוותי חינוך.

ביום ראשון 6.6.21 ערך האגף הכשרה של ארגון חוש"ן (ארגון חינוך ושינוי של הקהילה הלהט"בית) לצוותי חינוך וטיפול העובדים עם ילדים ונוער, כדוגמת עובדים סוציאליים, יועצות בתי ספר, שירות פסיכולוגי חינוכי ועוד.

באותו התחיל גם פרויקט הנקרא "שווה סיפור" במסגרתו מתארחים צעירים וצעירות מהקהילה במשך שלושה ימים בפאבים בעיר, ומספרים את סיפורם האישי. האירוע בשיתוף מרכז הצעירים "יודה", הכניסה בהרשמה מראש בקישור

הפרויקט התקיים גם עבור הקהל הצעיר יותר – בני ובנות הנוער בכיתות ט'-י"ב, ששמעו את סיפורו האישי של צעיר מהקהילה במועדון הקפה בעמק דותן 29.

ביום שלישי 15.6.21 תערוך מחלקת ביטחון קהילתי הרצאה להורים לילדים ונוער להט"ב בנושאי יציאה מהארון ותקשורת מקרבת. ההרצאה תועבר ע"י מור אלטרוביץ', עובד סוציאלי מתמחה בתחומי נטייה מינית ומגדר. במרכז הרב תחומי בעמק דותן 49. יש להירשם מראש בקישור

ביום חמישי 17.6.21 יופק נשף גאווה מיוחד ע"י קפה מודי הקפה הגאה מטעם מחלקת הנוער. האירוע מיועד לנוער להט"ב בגילאי 18-13. לפרטים נוספים יש ליצור קשר בהודעת וואטסאפ עם אפרת וואשדי, מנהלת קפה מודי 052-9406755.

בתאריך 24.6.21 ייערך פיקניק למשפחות הגאות בעיר. הפיקניק יתקיים בפארק עמק איילון, מאחורי מרכז מודיעין סנטר, בשיתוף עם קפה מודי לנוער אשר יעשו תחנות הפעלה מהנות לילדים וכן, שעת סיפור לילדים בדראג, שתועבר על ידי זוהרה פלטינום. הפיקניק יתקיים בין השעות 17:00 עד 19:00. הכניסה חופשית.

שחר מי און, מחזיק תיק הקהילה הגאה: "לרגל חודש הגאווה יצרנו מספר פעילויות חינוכיות ותרבותיות. אירוע הסיכום יתקיים ב-8.7 ויפורסם לכלל תושבי העיר. אירוע זה מהווה המשך לפעילויות שונות וחשובות שמתקיימות החודש בעיר ולמפגשים שמתמשכים כל השנה, כשפנינו בעיקר לאלפי בני הנוער בעיר, בבתי הספר ובפעילויות בשעות הפנאי. אצלנו כל תושבי העיר ובני הנוער ידעו חד משמעית שכולם שווים ללא קשר למגדר או לנטייה מינית. אנחנו מגנים כל תופעה הומופובית וטרנספובית ואין לכך מקום בעיר שלנו. חודש גאווה שמח לכל תושבי העיר."

חודש הגאווהחודש הגאווה