מחסנים לציוד בגני הילדים

16/06/2021 ו' תמוז תשפ"א

בשבוע שעבר החלה העירייה בהצבת מחסנים בחצרות גני הילדים בעיר, כאשר הפתיח נעשה בגנים סביון וסחלב. כזכור בחודש מרץ השנה הודיע ראש העיר, חיים ביבס כי העירייה תתקין מחסנים עבור אחסון ציוד הגנים זאת לאחר פיילוט שהתקיים במספר גנים בעיר בסוף שנת 2020.

מדובר במהלך עירוני, שנעשה בתיאום ושבשיתוף עם הנהגת ההורים העירונית בכלל ועם ועד הורי הגנים בפרט. בעירייה ציינו כי זהו תהליך רחב היקף, שיבוצע בתקופה הקרובה בתיאום עם הגננות, ומטרתו לפנות את הציוד שהצטבר במרחבים המוגנים בגני הילדים או לחילופין, לאפשר מקום ייעודי ונייד לציוד של הגן.

סה"כ יוצבו כ-130 מחסנים בגני הילדים ברחבי העיר (בנוסף על גנים שלהם יש כבר מחסן), במספר פעימות. במקביל תחל העירייה בהתקנת מתקני מים קרים (קולרים) בגני הילדים.

מדובר בהשקעה הנאמדת בכשני מיליון שקלים. זאת במסגרת המענק החד פעמי עליו בישרה העירייה, בתחילת השנה, המהווה בשורה משמעותית בעיקר לאור שנת הקורונה שהייתה מאתגרת מבחינה כלכלית.

במקביל לשדרוג גני הילדים, בתי הספר זכו אף הם למענק חד פעמי, כאשר בתי הספר היסודיים קיבלו 18,000 שקלים כל אחד ובתי הספר העל יסודיים קיבלו 36,000 שקלים לכל בית ספר. מענקים אלו יכולים לשמש לשדרוג הגשמת החזון החינוכי של כל מוסד חינוך, כך למשל, רכישת ציוד, פרויקטים, משחקים לימודיים, יצירת מרחבים משמעותיים ועוד.

ראש העיר חיים ביבס: "מזה יותר מעשור שתקציב החינוך מהווה למעלה ממחצית תקציב העירייה השנתי. השקעה בחינוך הילדים שלנו ובאיכות צוותי ההוראה בא גם עם קביעת מדיניות ברורה באשר לבטיחותם של ילדינו ולכן התחלנו כבר לפני מספר חודשים בתהליך להצבת מחסני ציוד בגני הילדים, שיאפשרו לפנות את המרחבים המוגנים בגנים ויאפשרו לגננות לנצל מרחב נוסף ללימודים בשגרה וכן מרחב מוגן בשעות חירום, שהלוואי ולא יהיו עוד. אנחנו נמשיך לשמור על ילדינו ולטפח את מוסדות החינוך שלנו כי הם העתיד שלנו ושל מדינת ישראל."

סגן ראש העיר מויש לוי, מחזיק תיק החינוך: "כבר בשנה שעברה התחלנו להוביל את המהלך של הצבת מחסני ציוד בגני הילדים. לאור הצלחת הפיילוט בחמישה גנים, אנו מרחיבים את המהלך לכל גני הילדים בעיר. גני הילדים מהווים את בסיס פרמידת החינוך, ולכן קיימת חשיבות עצומה בהשקעה בהם. הצבת המחסנים מהווה חלק מהשקעה רחבה בגני הילדים, הכוללת גם הצבת קולרים בכל גני הילדים, רכישת תוכנת "גוגלה" בכל גני החובה ושיפור תשתיות המחשב והאינטרנט בהם, והשקעות נוספות המתוכננות בהמשך".

יו"ר הנהגת הגנים העירונית, שני מאור-הראל: "השנה לצד המורכבויות הרבות שטמנו בחובה הציב ועד הורי הגנים העירוני את נושא התשתיות והאחזקה בגני הילדים בעיר בראש סדר העדיפויות לתוכנית העבודה השנתית למול הרשות לטובת שיפור התנאים בגנים בעיר לרווחת הילדים ואנחנו שמחים ומודים על שיתוף הפעולה מצד ראש העיר בפרט והרשות בכלל ועל ההזדמנות ליצור שינוי ושיפור משמעותי בגנים וסלילת תחילת הדרך בהתקנת קולרים ומחסני חוץ בכל הגנים בעיר.

"אין ספק שמצאנו שכרנו בעמלנו ואנחנו יודעים ובטוחים שהדבר יורגש כבר בשנה הקרובה עם החידושים המיידיים. נמשיך לפעול יחד, לטובת הילדים בגנים לטובת רווחתם ושיפור התנאים הבסיסיים בגנים."

מחסן בגן ילדים עירונימחסן בגן ילדים עירוני