מלגות לשנת תשפ''ב

24/08/2021 ט"ז אלול תשפ"א

בימים אלה מפרסמת העירייה "קול קורא" להגשת בקשות למלגות סטודנטים/יות לתושבי העיר, לקראת שנת הלימודים האקדמאית תשפ"ב (2021-2022). לחצו כאן להגשת בקשה

המלגות ניתנות ע"י העירייה בתמיכת מפעל הפיס ושיתוף פעולה עם ארגונים נוספים (כגון פר"ח ותנועות נוער שונות), כאשר השנה גם התווסף מסלול חדש למלגות, אשר נקרא מסלול חינוך לפסגות בתקצוב משותף של מפעל הפיס, חינוך לפסגות והעירייה.

כלל המלגות שיוענקו נאמדות ביותר ממיליון שקלים למען הסטודנטים/יות בעיר, אשר יתרמו מזמנם למען הקהילה בתחומי הרווחה, נוער, ילדים, הגיל השלישי ועוד.

שלב הגשת הבקשה למלגות החל ויסתיים בתאריך 7.10.21. זאת על מנת להבטיח ודאות כלכלית לסטודנטים טרם תחילת שנת הלימודים, ולאפשר עשייה חברתית לאורך שנה שלמה.

סטודנטים, שיבחרו להגיש בקשה יוכלו לבחור בין ארבעה מסלולים אפשריים:
מלגות פר"ח המסורתיות בשיתוף פר"ח ומפעל הפיס בסך 10,000 ש"ח יחולקו לכ- 50 סטודנטים תמורת 150 שעות התנדבות בקהילה (הרשמה למלגות אלו דרך אתר פר"ח ואגודות הסטודנטים בלבד).

מלגות פרקטיקום, בשיתוף מפעל הפיס, שהחלו לפני שנתיים והוכיחו עצמם, יינתנו לכ- 15 סטודנטים בשנתם האחרונה ללימודים, תמורת 150 שעות התנדבות בקהילה בליווי פרטני של פרויקטים ארוכי טווח, זאת תמורת 10,000 ₪.

הדרכת שכבות בוגרות בתנועות וארגוני נוער. מלגה זו תינתן לסטודנטים עם אוריינטציה חינוכית וזיקה לפעילות תנועות נוער. המלגה תתאפשר בזכות שיתוף פעולה בין מפעל הפיס לרשות ולתנועות נוער שונות שבחרו לקחת חלק. הסטודנטים יקבלו מלגה בסך 10,000 ₪ תמורת 150 שעות התנדבות בתנועות הנוער השונות בעיר.

המסלול החדש, מסלול חינוך לפסגות, יוענק לעשרה סטודנטים אשר יקבלו מלגה על סך 10,000 שקלים ובתמורה יעניקו 160 שעות התנדבות בפעילות התורמת לעיצוב דור העתיד, המקדמת ערכים של נתינה, שוויון הזדמנויות, מצוינות, הובלת פרויקטים חברתיים בקהילה ועוד.

את הקריטריונים לקבלת המלגה וטפסי ההגשה ניתן למצוא כאן בקישור.

מועד האחרון להגשת הבקשה 7.10.21.

חיים ביבס, ראש העיר: "הרחבנו השנה את מסלולי המלגות לסטודנטים מתוך ראייה עירונית שמטרתה להעניק ככל הניתן לציבור הסטודנטים שלנו ובמקביל, להעניק תרומה משמעותית לקהילה על ידי הסטודנטים, שזוכים גם לתחושת סיפוק ענקית במהלך השנה. בהזדמנות זו אני מאחל לכל אחד ואחת, שתהיה זו שנת לימודים "שגרתית" ככל האפשר, שנה של התפתחות וצמיחה אישית בחיים הסטודנטיאלים המרתקים".

יו"ר ועדת מלגות חברת המועצה נגה כץ רפפורט: "גם השנה יחולקו מלגות לסטודנטים אשר יבחרו להתנדב במהלך הלימודים שלהם. אני גאה בכל סטודנטית וסטודנט שבוחרים לתת מעצמם למען אחרים הזקוקים לכך. מעבר לקבלת המלגה, מקבלים הסטודנטים גם שיעור לחיים. משמח לראות שאנחנו בונים במודיעין הון אנושי איכותי שמבין את המשמעות של נתינה".

לטם גל, מנהלת אגף חברה, נוער וצעירים: "הגדלת סכום המלגות היא בשורה נהדרת לקהל הסטודנטים בעיר, וזאת בעיקר בתקופה זו שרבים מהסטודנטים נמצאים ללא עורף כלכלי יציב. הסטודנטים שלנו היו הראשונים שהתגייסו בתקופת משבר הקורונה לתרום לקהילה בין אם במסגרת שעות ההתנדבות ובין אם לאו ובלעדיהם רבים מהפרויקטים להפגת הבידוד בקרב האוכלוסיות השונות ומתן סיוע כגון חלוקת סלי מזון ומשלוחים לא היו יוצאים אל הפועל."

תמונת המחשה של סטודנטים/יותתמונת המחשה של סטודנטים/יות