שדרוג מערך הרמזורים בעיר

28/10/2021 כ"ב חשון תשפ"ב

השבוע מתחילה העירייה בתוכנית עבודה עירונית רחבת היקף לשדרוג מערכות הרמזורים בצמתים ברחבי העיר. העבודות מתבצעות במסגרת מודל "עיר חכמה" וחדשנות, שמטרתו צמצום משאבים ושימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים לייעול השירות לתושב וחיסכון כספי.

מדובר ב-15 צמתים ועשרות רמזורים, אשר ישודרגו בשלב הראשון מבחינת תאורה לתאורה חסכונית ובהמשך בשלב השני, למערכת הפעלה חכמה שתהיה תחת שליטה ובקרה של העירייה.

מהלך זה הינו חלק ממודל "עיר חכמה" שמטרתו מעבר למשאבים חסכוניים ויעילים, כתוצאה מהחלפת נורות הליבון של הרמזורים לנורות לד חסכוניות.

בהמשך כאמור, ישודרג גם מנגנון ההפעלה של הרמזורים לרמזורים "חכמים" שיאפשרו בעתיד בצמתים רלוונטיות התקנת גל ירוק רציף שיפעל על סמך מערכת GPS וימנע צווארי בקבוק של עומסי תנועה בצמתים, וכן מערכת UPS אשר תאפשר לרמזורים לפעול גם במקרים של הפסקות חשמל. מערכת הרמזורים החכמה תהיה תחת שליטה ובקרה של המוקד העירוני, אשר יקבל התראות על תקלות ברמזורים בזמן אמת.

העבודות יתחילו ביום רביעי 27.10.21 בשלוש צמתים מרכזיים בעיר המאופיינים בעומסי תנועה– צומת שדרות החשמונאים פינת מנחם בגין, מרכז עינב וצומת שדרות החשמונאים פינת זכריה הנביא.

העבודות בכל אחת מהצמתים יימשכו כארבע שעות בשעות השפל של תנועת כלי הרכב ולא צפויות ליצור שיבושי תנועה בצמתים. בהדרגה כאמור ישודרגו כלל מערכות הרמזורים בצמתים, פרויקט שצפוי להימשך בחודשים הקרובים.

חיים ביבס, ראש העיר: "שני פרויקטים תחבורתיים חשובים יוצאים לדרך במקביל, בימים אלו. תחנות אוטובוסים ורמזורים חדשניים, שישדרגו משמעותית את השירות לתושבים. זהו נדבך נוסף בהגשמת חזון "עיר חכמה" אותו אנו מובילים בשנים האחרונות, שמטרתו ייעול המשאבים של הרשות למען איכות חיים גבוהה ושירות מצוין לתושבים, באמצעים טכנולוגיים מתקדמים והיד עוד נטויה."

שדרוג רמזורים בצמתים ברחבי העירשדרוג רמזורים בצמתים ברחבי העיר