צג מהירות ראשון בעיר

16/03/2010 א' ניסן תש"ע

התקן אלקטרוני עם צג סולארי המציג לנהגים את מהירות הנסיעה בזמן אמת, הוצב ביום חמישי האחרון בעמק דותן בעיר, סמוך למועדון הנוער.

מדובר בפיילוט של משרד התחבורה שבחר לעשות אותו לראשונה בארץ במודיעין מכבים רעות. המערכת שייכת לחברת "ריבק טכנולוגיות" בשיתוף תושב העיר ומזכיר הממשלה לשעבר, עו"ד ישראל מימון.

המערכת מורכבת משני חלקים: אחד המזהה את המהירות של הרכב והשני מציג אותה לנהג שניות ספורות אחר כך. מחקרים מראים כי תצוגת המהירות הנוכחית משפיעה על הנהג וגורמת לו באופן כמעט אוטומטי להורדת הרגל מהגז.

צג מהירותצג מהירות

במסגרת תקופת הניסיון תוצב המערכת בעמק דותן במשך שלושה שבועות ולאחר מכן תועבר לנקודה נוספת בעיר: בתחילת עמק האלה בכניסה המערבית לעיר. בשתי הנקודות שנבחרו קיימת מהירות נסיעה יחסית מהירה בתוך העיר.

בעירייה מציינים כי לא מדובר במכמונת משטרתית או מצלמת אכיפה אלא רק במערכת המציגה את המהירות באופן נקודתי, אך אינה מתעדת.

מאז הצבת המערכת התקבלו בעירייה תגובות חיוביות רבות של תושבים ואם הפיילוט יוכתר בהצלחה ייתכן כי המערכת תוצב בעיר דרך קבע.