יריד עלייה באנגליה

14/02/2019 ט' אדר תשע"ט

"יריד עלייה" התקיים בשבוע שעבר בלונדון ומנצ'סטר. ביריד השתתפו כ-800 אנשים שמעוניינים לעלות ארצה, אשר הגיעו לפגוש ולהתרשם מהרשויות השונות שהציגו את עירם, מנציגי הסוכנות היהודית, ארגונים ועמותות ועוד.

מחלקת הקליטה באגף לשירותים חברתיים בעירייה, הציגה גם היא ביריד ועולים רבים הביעו התעניינותם לגבי מגורים וקליטה בעיר, חלקם כבר מתכננים לעלות לישראל בקיץ הקרוב והגיעו לגשש ביריד לגבי מודיעין מכבים רעות.

נציגות מחלקת הקליטה העירונית בביתן בלונדוןנציגות מחלקת הקליטה העירונית בביתן בלונדון

מידי שנה משתתפת העירייה בירידי קליטה ברחבי העולם – בארה"ב, אירופה, ברה"מ ודרום אפריקה. רוזיטה ברלין, מנהלת מחלקת הקליטה אמרה כי: "אין ספק שהיריד נתן חשיפה טובה לאנשים לגבי העיר מודיעין מכבים רעות. נוכחנו לדעת שהעיר מושכת מאוד עבור משפחות צעירות ומבוגרות ואנו משקיעים משאבים רבים במתן מענה לעולים במעטפת מכילה שמקיפה את כל הנושאים החשובים עבורם לקליטה מיטבית בעיר."

נגה כץ רפפורט, מחזיקת תיק הקליטה: "ירידי העלייה מהווים הזדמנות מצוינת להעלות משפחות רבות לעיר. אנחנו מקפידים לתת את המידע המלא על מנת להקל על העולים להיקלט בקהילה, בבתי הספר ובמציאת תעסוקה ההולמת את כישוריהם. זו הסיבה שמשפחות רבת מתעניינות דווקא בעיר שלנו. בעיניי, זו הציונות האמיתית ב-2019."