סורגות קהילה

16/12/2019 י"ח כסלו תש"פ

מיזם מעניין נרקם בימים אלה בעיר תחת השם "סורגות קהילה". המיזם שואף לחבר בין קבוצות של נשים בכל הגילאים ומקשת רחבה של אוכלוסיות כמו נשים מתנדבות, מרותקות לביתן ועוד, כולן למען אותה מטרה – הפגת הבדידות ופעילות חברתית משותפת דרך תחום הסריגה ולחבר אותן עם קהלים נוספים – גברים, ילדי ונוער לפעילות משותפת.

את המיזם מובילה מחלקת הבריאות באגף לשירותים חברתיים בשיתוף עם נשות 50+ במודיעין.

בשלב הראשון התקיימה פגישה חגיגית בה השתתפו נשות 50+ שהתנדבו לקחת חלק בפרויקט, נשים סורגות תושבות העיר וארגונים רבים מהקהילה שייקחו חלק במיזם כגון: מחלקת הגמלאים, המרכז הרב תחומי, מחלקת נוער וצעירים ועוד. כעת מתמקדים בגיוסן של נשים שיודעות לסרוג ויכשירו בהמשך את המתנדבות שיסרגו כאמור יחד, במפגשים שבועיים בהם ייווצרו באופן טבעי גם חיבורים חברתיים יפים שיתרמו רבות אחת לשנייה תוך כדי תהליך הסריגה. בסופו של דבר, תחליט הקבוצה לאן לתרום את התוצרים, כמו למשל, בית חולים, מועדוניות נוער, חיילים ועוד, כאשר על כל תוצר תהיה תווית עם שם הסורגת וגלוית תודה אותה תקבל ממי שתרמו למענו.

סורגות קהילה – תמונה קבוצתיתסורגות קהילה – תמונה קבוצתית

המיזם בעיר הוא חלק ממיזם עולמי, אותו מוביל בארץ עו"ד אביב וסרמן. בדצמבר 2018 פנתה אל וסרמן חברה מאנגליה שסיפרה לו על הפרויקט, שמטרתו כאמור להילחם באופן פשוט ויצירתי באחת התופעות הקשות של העולם המערבי – "הבדידות". על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה באנגליה ובישראל, כ-50% מהנשים בגילאי 75 ומעלה, חוות בדידות, אשר יש לה השלכות פסיכולוגיות ופיזיולוגיות על תוחלת החיים.

לדברי וסרמן "מה שמייחד קבוצות סריגה אלה הוא שהן משלבות נשים צעירות ומבוגרות החוות בדידות ונשענות אחת על השנייה ומעבירות את תוצרי הסריגה לאוכלוסיות שונות שנהנות מהם." כמו כן, פעולת הסריגה, בדומה ליוגה ומדיטציה, מפחיתה חרדה ודיכאון, מגבירה את תחושת הרוגע, מסדירה את מחזור הדם, מפחיתה כאבים כרוניים ועוד. כל אלה הוכחו במחקרים השוואתיים ארוכי טווח באנגליה וארה"ב. הייחוד בפרויקט "סורגות קהילה" הוא יצירת הקהילה המגוונת שתורמת ונתרמת ובראשן כאמור, הפגת הבדידות, אך כמובן, מקשת רחבה של אוכלוסיות וגילאים של הנשים.

ברוך בוחניק, מחזיק תיק הבריאות: "האינטנסיביות של החיים אינם תחליף לתקשורת בסיסית בין בני אדם ואנו עדים לפרויקטים שעוסקים בבדידות. הפרויקט הזה נועד לקדם מפגשים בינאישיים וקבוצתיים כדי לעודד את השיח ואת תחושת השייכות תוך כדי יצירת אומנות אישית למען מישהו ואני חושב שהמודל פשוט מקסים וקולע למטרה. הציבור מוזמן להגיע למפגשים כדי ליצור מעגלי תקשורת וליצור אומנות."

מי שמעוניינת להתנדב או להכשיר מתנדבות לסריגה יכולה ליצור קשר עם ניצה גליפת בטלפון – 054-5805061.



פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד