הפרדה במקור בשבט דרור

06/08/2014 י' אב תשע"ד

צופי שבט דרור היושבים ברחוב עמק יזרעאל בעיר רואים חשיבות רבה לנושא איכות הסביבה והקיימות ולכן ביקשו להציב מתקני מחזור בקרבת המבנה בו הם פועלים וזאת בכדי לאפשר לכ-300 החניכים הפעילים בשבט למחזר גם כאשר הם נמצאים בשבט.

את הבקשה להציב כלוב לבקבוקי פלסטיק, מיכל לאיסוף נייר ומיכל אצירה ירוק/חום, קיבלה חברת המועצה מירב פלג. פלג פנתה ליו"ר הועדה לאיכות הסביבה, ורד גל בחרי, בבקשה להציב במקום מתקני מחזור וכן ציינה כי יש לשקול להציב מתקני מחזור לכלל תנועות הנוער הפועלות בעיר ובכך לתת מענה לכ-30% מהילדים והנוער הבאים בשעריהן לפעילות חינוכית.

לאור הבקשה ובהתאם לרוח האמנה של היחידה הסביבתית באגף שפ"ע, בימים אלו מבוצע פיילוט בו עוסקים עובדי אגף שפע היחידה הסביבתית בהדרכה, הצבה, תפעול ופינוי האשפה הממוחזרת. כאמור מדובר באשפה מעורבת, אשפה אורגנית, נייר ובקבוקי פלסטיק וזכוכית.

העירייה בכלל ואגף שפע בפרט רואה בתהליך מיסוד ההפרדה צעד חיובי, חינוכי וערכי ולכן בכוונת העירייה להמשיך ולמסד זאת גם עם שאר תנועות הנוער הפועלות בשכונות בהם מתבצעת הפרדה במקור והמחזור על כל גווניו.

מירב פלג וורד גל בחרי עם חניכים משבט דרור מירב פלג וורד גל בחרי עם חניכים משבט דרור