נוער מוביל אורח חיים בריא במסגרות הצהרונים

14/02/2018 כ"ט שבט תשע"ח

במסגרת המיזם החדש "מדברים ממש בריא" של מחלקת קידום בריאות באגף לשירותים חברתיים והמרכז לגיל הרך בעמותת סחלבים, שולבו לאחרונה בני נוער מתנדבים בשישה צהרונים בעיר, במטרה לקדם אורח חיים בריא בקרב הילדים.

במסגרת הפעילות נפגשים בני הנוער מתנדבים שעברו הכשרה, אחת לשבוע עם הילדים בצהרונים, למפגש בן שעה וחצי ומעבירים תכנים העוסקים בבריאות, פעילות גופנית, אכילה מסודרת ומגוונת, שתייה נכונה, היגיינה ועוד.

המיזם אותו מוביל האגף לשירותים חברתיים, באמצעות רכזת הבריאות, מיכל אלימלך, הוקם במטרה ליצור שיח בנושאי בריאות בקרב בני הנוער וילדים מהגיל הרך, הוליד את התוכנית "מדברים ממש בריא" לה שותפים רכזת תחום התנדבות נוער במחלקת הנוער והצעירים, איילת בועזסון, בית הספר לסיעוד במרכז הרפואי אסף הרופא, תחום קידום בריאות במשרד החינוך ומסגרות הצהרונים של עמותת סחלבים.

נבחרת בני הנוער המתנדביםנבחרת בני הנוער המתנדבים

התכנית הייחודית הוצעה לתלמידי כיתות י' מבתי הספר בעיר כפרויקט במסגרת מעורבות חברתית והתפתחות אישית. בני הנוער שבחרו להשתתף בתוכנית עברו הכשרה בת ארבעה מפגשים אותה העבירו בהתנדבות ד"ר רונית יעקובוביץ, אריק מורה, ענת מטיאש ותשעה סטודנטים מבית הספר לסיעוד באסף הרופא שסיפקו כלים דידקטיים להעברת החומר לילדים בגיל הרך.

בני הנוער צוידו במערכים ובפעילויות מותאמות גיל להנחיה במסגרות הצהרונים בנושא קידום בריאות, פעילות גופנית ותזונה בריאה וכבר הספיקו להיכנס לצהרונים ולהעביר את התכנים לילדים.

בני הנוער, שעברו את ההדרכה, זכו להעשרת הידע בתחום בריאות, לכלים יישומים ולהעצמה אישית כמדריכים עם יכולת השפעה על הסביבה. לאורך השנה הם יקבלו ליווי צמוד של הסטודנטים ורכזת הבריאות בעירייה במפגשי תמיכה והעשרה אישיים וקבוצתיים ובכך יוכלו להעשיר גם את הילדים במסגרות הצהרונים.

במחלקת קידום בריאות בעירייה מברכים על הפרויקט ומאמינים כי אורח חיים בריא ופעיל מספק מענה לצרכיו הגופניים, הרגשיים, החברתיים והאינטלקטואלים של הילדים וכי החינוך לאורח חיים בריא ופעיל כבר בגיל הרך משמש יסוד מוצק לשמירה על הרגלים בריאים ומניעת תחלואה בהווה ובעתיד.