נותנים לכם מרחב

24/05/2018 י' סיון תשע"ח

בימים אלה, יוצאת לדרך תוכנית רחבת היקף בבתי הספר בעיר, הנקראת M21, כך עדכן ראש העיר, חיים ביבס בישיבת המועצה שנערכה ביום רביעי 9.5. במהלך הישיבה עודכנו חברי המועצה כי התוכנית הינה פרי שיתוף פעולה של מינהל הפיתוח במשרד החינוך והעירייה, ומטרתה הקמת מרחבי למידה חדשניים ומתקדמים, המתאימים לרוח הלמידה של המאה ה-21.

בחודש מרץ, אישר משרד החינוך את מימון הפרויקט להקמת מרחב למידה מעוצב וחדשני ב-15 בתי ספר, כאשר העירייה תבנה בכל בית ספר הלוקח חלק בפרויקט, מרחב למידה חדשני נוסף. הפרויקט נאמד בכ-160,000 שקלים עבור הקמת מרחבי הלמידה בכל אחד מבתי הספר שבתוכנית.

תיכון יחד תמונה להמחשהתיכון יחד תמונה להמחשה

סך הכל ישתתפו בפרויקט, 15 בתי ספר שהגישו הצעות להקמת מרחבי הלמידה ואושרו על ידי משרד החינוך: אופק, אלונים, שבטי ישראל, כרמים, היובל, ענבלים, עירוני ב' ע"ש יצחק רבין, נתיב זבולון, רמון, ניצנים, אבני חן, שיבולים, עירוני ה' ע"ש יצחק נבון, יח"ד על יסודי וחוט השני.

עוד ציין ראש העיר כי בימים אלה העירייה פועלת בשיתוף עם בתי הספר והאדריכלים, על תכנון והקמת המרחבים השונים, שצפויים להיחנך בתחילת שנת הלימודים הקרובה.

פרויקט M21 ביוזמת משרד החינוך, הינו במסגרת קידום מהלכים באפיון ותכנון של מוסדות החינוך בהתאמה למאה ה-21. כחלק ממהלכים אלה, נבנתה תוכנית זו לקידום מרחבי למידה חדשניים המטרה להוביל הוראה ולמידה מוטת עתיד. התוכנית נועדה לאפשר חשיבה מחודשת על מרחב הלמידה בכיתת האם ובסביבתה, כחלק מהתפישה הפדגוגית, בהתאם לאסטרטגיות הוראה חדשניות, המזמנות ומעצימות תהליכי למידה ייחודיים.