הרובוטים ממודיעין

31/01/2019 כ"ה שבט תשע"ט

הישגים מרשימים לקבוצות הרובוטיקה מהעיר, בתכנית FLL. עד כה, זכו הקבוצות בעשרה גביעים מעוררי גאווה מקומית. זה התחיל לפני שבועיים בתל אביב, כשהתחרו קבוצות מבתי הספר דורות, אבני החושן, עירוני ב', משואת נריה, קשת, אופק וניצנים.

הקבוצה ממשואת נריה זכתה בגביע המקצועיות האדיבה, הקבוצה מבי"ס אופק זכתה במקום השני בגביע המחקר, בית ספר קשת זכה במקום השני בגביע הפתרון החדשני. בבית ספר משואות נריה מדריכים תלמידים מאורט עירוני ד' ובבתי הספר אופק וקשת, המדריכים הם תלמידים מעירוני ב' ע"ש יצחק רבין.

בשבוע שעבר, התחרו בירושלים קבוצות מבתי הספר אלונים, שבטי ישראל, הדמוקרטי, יחד, נתיב זבולון, רעים, אמי"ת בנים, אמי"ת בנות, עירוני ה' ע"ש יצחק נבון, כרמים ודרכי יהודה.

הקבוצה מאלונים זכתה בגביע המחקר, הקבוצה משבטי ישראל זכתה בגביע ההשראה ותעלה לתחרות הארצית, הקבוצה מרעים זכתה במקום השני בגביע התכנות, הקבוצה מעירוני ה' זכתה במקום השני בגביע ההשראה, קבוצת כיתות ז' מאמי"ת בנות זכתה בגביע האסטרטגיה במקום השני ובגביע ביצועי הרובוט במקום השני ותעלה לתחרות הארצית גם כן.

קבוצת אמית בנים רובוטיקהקבוצת אמית בנים רובוטיקה

כמו כן, קבוצת כיתות ח' ו-ט' מאמי"ת בנות זכתה בגביע האליפות מקום שני ותעלה לתחרות הארצית. קבוצת אמי"ת בנים "כיפה בוטס", זכתה בגביע האליפות ובגביע ביצועי הרובוט, ותצטרף גם היא לחבריה מבתי הספר האחרים שעולים לתחרות הארצית.

בבית ספר אלונים מתנדבים מדריכים צעירים מעירוני ב', בשבטי ישראל תלמידים מ"עלה למדעים" בלוד. בבית הספר אמי"ת בנים ובנות משמשים בוגרות ובוגרי התכנית כמדריכים צעירים, לצד מורים, הורים ומבוגרים מתנדבים. עתה מחזיקים אצבעות לשאר הקבוצות בתכנית שיתחרו השבוע בירושלים ובשבוע הבא בחיפה.

בתוכנית הרובוטיקה FIRST LEGO League משתתפות השנה 30 קבוצות מ-27 בתי ספר במודיעין מכבים רעות. התוכנית מעודדת תלמידי כתות ד'-ט' לעסוק במדע וטכנולוגיה. הקבוצות הן של 10 תלמידים ותלמידות שעובדות ולומדות יחד, מבצעות עבודת חקר מדעית ומציגות אותה בפני פאנל מקצועי של שופטים, וכמובן בונות רובוט (מלגו) המבצע משימות על שולחן משימות מיוחד.

נושא התחרות השנה היה "מסע האדם במערכת השמש" וקבוצות חקרו נושאים הקשורים לכך (למשל - מניעת החלשות העצמות בגוף הנובעת מתנאי חוסר משקל, או התמודדות עם פסולת חלל בדרך לכוכבים). המשימות איתן מתמודדים הרובוטים שהילדים בונים ומתכנתים, כוללות נושאים כמו הצבה אוטומטית ומדוייקת של מעבורות בתחנת חלל, הקנית מהירות מספיקה לחללית כדי שתעזוב את כוח המשיכה של כדור הארץ, או איסוף בטוח של אסטרונאוט שיצא להליכת חלל.