מקום ראשון במנהיגות

22/09/2020 ד' תשרי תשפ"א

ביום רביעי 9.9.20 נערך הכנס השנתי של התוכנית לפיתוח מנהיגות טכנולוגית ועתידנות, המשותפת לחברת נס טכנולוגיות ולעיריית מודיעין מכבים רעות. בכנס צוינו הצוותים הזוכים המשתתפים בתוכנית מכל הארץ, כשהצוות שזכה במקום הראשון במחזור י"ג הינו צוות ROSE ממודיעין מכבים רעות.

צוות ROSEהגה רעיון פורץ דרך המציג מערכת שמטרתה להגביר בקרב נשים תחושת הגנה במרחב הציבורי בשעות הלילה. באמצעות הזנת מסלול ויעד אל האפליקציה, המערכת תאתר חריגות כמו סטייה מהמסלול או עצירה, ובצורה אוטומטית תפעיל הקלטה ותשלח קריאה לסיוע ופרטי מיקום לאנשי קשר ולמשטרה.

עבודת המחקר של הצוות בחנה את השפעת האוטומטיזציה של דיווח בעת מקרה חירום על תחושת הביטחון האישי של נשים במרחב הציבורי. עבודת המחקר הציגה רמה אקדמית גבוהה. הצוות בעזרת מסמך האפיון היה אף הוא ברמה גבוהה.

בנוסף, בכנס הוכרזו תלמידים מצטיינים מהעיר: התלמידה רוני ליזר והתלמיד תומר גבריאל – ממחזור י"ב, שהיו בין מובילי הפרויקטים וניהלו אותם ברמה גבוהה והתלמיד אמיר וויסבלאי – ממחזור י"ג שפעל רבות לקידום הפרויקט והפגין רוח מנהיגות ועבודת צוות הישגית.

התוכנית לפיתוח מנהיגות טכנולוגית ועתידנות, שהינה תוכנית ייחודית הנמשכת על פני שנתיים, ומיועדת לתלמידי שכבות ט'-י'. התכנית המשיכה ברצף השיעורים ותהליך ההכשרה גם בימי הסגר בצל מגפת הקורונה ובמסגרת לימודי ההשלמה והעמקה בחודשים יולי אוגוסט.

ההזדמנויות והאתגרים החינוכיים והטכנולוגים שהציבה בפנינו המגפה, במסגרת שיתוף הפעולה בין חברת נס לעירייה, השינויים וההתאמות שבוצעו בשיעורים ובאופן לימודם, התאימו לצרכים הנדרשים. תלמידי שנה ב' של התוכנית הסתגלו במהרה ללמידה מרחוק. המחויבות הבגרות והמיומנויות שגילו אל מול המדריכים והטעמת ההנחיה האישית והקבוצתית שהציגו המדריכים, תרמו להישגים ולעבודת התלמידים.

בימים אלו העירייה בעיצומה של פתיחת מחזורים נוספים בעיר, אשר מובילה במספר הפרויקטים הזוכים במהלך השנים.

מנהיגות טכנולוגיתמנהיגות טכנולוגית