שמירת ניקיון ותנאי תברואה

24/03/2020 כ"ח אדר תש"פ

שירותי בריאות הציבור – לשכת הבריאות המחוזית, מרכז

משרד הבריאות – דגשים לשמירת ניקיון ותנאי תברואה במרכולים ועסקים למכירת מזון שלא לצריכה במקום (משלוחים, טייק אווי)

לאור התפשטות נגיש הקורונה ובהתאם להנחיות משרד הבריאות, חובה להקפיד הקפדה יתרה על שמירת ניקיון, תנאי תברואה והיגיינה וזאת על מנת לצמצם ככל הניתן את ההדבקה בנגיף.

להלן ההנחיות המפורטות:

שמירת הניקיון ותנאי תברואה נאותים בעסק:

  • ניקוי - יש להקפיד על ניקיון המקום, המשטחים, האביזרים והציוד בתדירות גבוהה. יש לנקות את המשטחים, האביזרים והציוד ולאחר מכן לחטא בהתאם לדרישות.
    לדוגמא: ידיות, מתגי תאורה, כפתורי הפעלה, מעקות, שולחנות. החיטוי יתבצע עם חומר חיטוי על בסיס אלכוהול בריכוז של לפחות 70 אחוז או באמצעות תמיסת 1000 מ"ל (הכנסת תמיסה המורכבת מ- 40 מ"ל אקונומיקה ו- 1 ליטר מים) עד לייבוש המשטחים/אביזרים.

  • מומלץ להציב מתקנים לחיטוי הידיים במקומות נגישים ונראים לעין: כניסה לבניין, מבואה של חדרי מדרגות ומעליות, מ בוא לחדרי שירותים, מטבחונים וכדומה.

  • יש להקפיד על ניקוי וחיטוי חדרי שירותים, הימצאות סבון ידיים, נייר לניגוב ידיים, נייר טואלט ופחי אשפה.

  • יש לתכנן את המרחב בעסקים אלו בכדי לצמצם ככל האפשר תורים וצפיפות של אנשים.

  • מיגון עובדי ניקיון - יש לצייד את העובדים בכפפות ולוודא שטיפת ידיים במים וסבון.

תפעול מערך מזון בעסקים הנ"ל:

  • בתי אוכל יוכלו לעשות משלוחים ולאפשר איסוף מנות בטייק אווי.

  • יש להבטיח כי לא ייווצרו תורים ועומסים בנקודות לחלוקת אוכל וישמר מרחק של כ-2 מטר מאדם לאדם בהתאם להנחיות.

  • דלפק הגשה יהיה עם מגן עיטוש מצד המגיש וסגור מצד הלקוחות. לא יוצג מזון למכירה בתפזורת (שירות עצמי).

  • המסירה ללקוחות תהיה בכלים חד פעמיים בלבד.

  • שולחנות, ויטרינות, מכשירים בשירות עצמי ומשטחים אחרים כגון: ידיות, לחצנים, מתגים, מתקני מפיות וכו' ינוקו בתדירות גבוהה בחומר חיטוי על בסיס אלכוהולי בריכוז של לפחות 70 אחוז, או באמצעות תמיסת 1000 מ"ל כלור (התמיסה תוכן מ-40 מ"ל אקונומיקה ו-1 ליטר מים).

  • ניקוי ויבוש משטחים ואביזרים יעשה שימוש בנייר חד פעמים. נדרש להבטיח ייבוש מלא של המשטחים והאביזרים.

  • עובדי צוות המטבח והגשת מזון כולל במרכולים ילבשו כפפות חד פעמיות ובגדי עבודה חד פעמיים בעת טיפול במזון והגשתו.

  • כל העובדים בעסק יקפידו על היגיינה אישית גבוהה ועל שטיפות ידיים בתדירות גבוהה.

  • כיור לנטילת ידיים בהגשה ולשימוש לקוחות יהיה במרחק סביר הכולל מים זורמים, סבון נוזלי, נייר לניגוב ידיים, פח אשפה ומתקן לחיטוי ידיים.

  • צוות הניקיון ילבש כפפות ח פעמיות ובגדי עבודה חד פעמיים.

  • במידה ונדרש תשלום עבור המזון, התשלום עבור השירות יהיה מפורד מהגשת המזון.

טיפול בפסולת:

  • מכלי אשפה יכללו בתוכן שקית אטומה הניתנת לסגירה.

  • יש לפנות את האשפה במילוי של עד 75 אחוז מנפח השקית ולפחות פעם ביום.

  • יש לפנות את השקית אל מיכל/פח אשפה מרכזי.

  • יש להקפיד שאשפה לא תהיה פזורה בעסק או במרחב הציבורי.



פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד