יום השואה 2019

28/04/2019 כ"ג ניסן תשע"ט

ברחבי הארץ יציינו ביום רביעי 1.5.19 את ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה. בעיר יתקיימו שני טקסי זיכרון עירוניים.

הטקס המרכזי יתקיים בשעה 20:00 באמפי בית הספר עירוני ב' ע"ש יצחק רבין (רח' נחל עיון 1). את הטקס יערכו, תלמידי תיכון עירוני א' למדעים ואומנויות.

במקביל, ייערך טקס לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה, באותה השעה, באמפי של תיכון מכבים רעות - מו"ר, על ידי תלמידי התיכון. הקהל מתבקש להקדים ולהגיע לרחבות הטקסים בשעה 19:45.

טקס יום הזיכרון לשואה ולגבורהטקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה

לאחר הטקס, בשעה 21:15 תקיים מחלקת הנוער והצעירים את האירוע "זיכרון בסלון" המיועד לנוער וצעירים. פרויקט ארצי שבו ניצולי שואה חושפים את סיפוריהם האישיים באווירה אינטימית וקהילתית. פרויקט זה נולד מתוך ההבנה שהזיקה לשואה ושמיעת עדויותיהם של ניצולים הולכת ונחלשת עם השנים ולכן ישנה חשיבות רבה לשמיעת סיפוריהם. המפגש יתקיים בספרייה הציבורית ע"ש משה שכטר, רח' עמק דותן 49. הכניסה חופשית, אך מותנית ברישום מראש - 050-2129057 (עפרי)

בשעה 21:15 תיערך בהיכל התרבות העירוני, בעמק דותן 49, הקרנה מיוחדת של הסרט "אידה". סרט דרמה פולני בשחור לבן שיצא בשנת 2013 וזכה באוסקר לסרט הזר הטוב ביותר בשנת 2015. הסרט מספר את סיפורה של צעירה פולניה, העומדת לנדור את נדר הנזירות שלה ולהצטרף למנזר ומתוודעת לעברה ולתולדות משפחתה היהודייה. הכניסה לסרט אינה בתשלום אך היא מותנית בהרשמה מראש בהיכל התרבות 08-9737333.

הפרויקט הארצי "זיכרון בסלון" מזמין אתכם לארח או להתארח במפגש ביתי משמעותי לציון יום השואה. ערב שכולל עדות, דיון וחלק אמנותי.

רוצים להתארח? – לחצו כאן על הקישור