אירועי יום הזיכרון

08/05/2019 ג' אייר תשע"ט

ביום הזיכרון הלאומי, זוכר עם ישראל בלב אחד את בניו ובנותיו, אשר חרפו נפשם להשגת עצמאות המדינה והבטחת קיומה. במסגרת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה תערוך עיריית מודיעין מכבים רעות טקסים ואירועים לזכר הנופלים.

טקסי ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה יחלו ביום שלישי, 7.5.19 בשעה 20:00 עם הישמע צפירת הזיכרון. הקהל מתבקש להגיע לטקסים עד לשעה 19:45.

הטקס העירוני המרכזי ייערך באמפי עמק החולה בהשתתפות תנועות הנוער. במקביל ייערכו שני טקסים נוספים: בתיכון מכבים רעות מו"ר בהשתתפות שבט "אופק" של תנועת הצופים, וברחבת הדשא של מרכז מכבי עולמי במכבים בהשתתפות תנועת "מכבי צעיר".

טקס יום הזיכרוןטקס יום הזיכרון

בתום הטקסים, בשעה 21:15, יתקיימו בעיר ערבי שירה ושיח לוחמים. הערב המסורתי של שירי לוחמים "ונזכור את כולם" יתקיים באמפי עמק החולה בהנחיית בני טיטלבוים ובהשתתפות אנסמבל גלעד אפרת, מיקה שדה, חני ליבנה, סוף סלע, איילה אשרוב.

במקביל יתקיים באולם הספורט של תיכון מכבים רעות, אירוע שיעמוד בסימן "ערבות הדדית" – הסיפורים האישיים מאחורי המבצעים הגדולים בהנחיית אמיר בר שלום. הכניסה לאירועים חופשית.

אירוע נוסף בשם "בעוז רוחם" יתקיים בהיכל התרבות העירוני. זהו ערב שירי נשמה יהודיים מן המקורות ברוח היום: תקווה, עשייה וצמיחה לצד הכאב והשכול, בהנחיית אבי רט. שירה: אודי אולמן, עמית שטארק, נתן אביעד ותזמורתו. הכניסה חופשית, אך מותנת בהרשמה מראש בהיכל התרבות העירוני, בטלפון 08-9737333.

האירועים מונגשים לבעלי מוגבלויות בניידות, כאשר בנוסף הטקס באמפי עמק החולה יתמולל עבור לקויי שמיעה.

מספרים. שרים. זוכרים. בשעה 21:30 יתקיים ביודה מרכז הצעירים טקס יום הזיכרון בהשתתפות אלישע פרזמה שיספר על מבצע "קינוח" לכיבוש החרמון, בו לחם במלחמת יום הכיפורים ומוזיקאים צעירים מפורום המוזיקאים ישירו וינגנו.

ביום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ולנפגעי פעולות האיבה, יום רביעי, 8.5.19, יתקיים טקס עירוני בחלקה הצבאית של בית העלמין מודיעין. הטקס יחל בשעה 11:00 עם הישמע הצפירה, הקהל מתבקש להגיע עד חצי שעה לפני תחילת הטקס.

הגעה באמצעות שאטלים: מהחניון הסמוך למגרש הכדורגל (רח' עמק האלה) וברחוב השדרה המרכזית בפארק הטכנולוגי. הכניסה ברכב לבית העלמין למשפחות שכולות, באמצעות אישורים שיחולקו על ידי אגף הביטחון.