שבת עולמית - בכל העולם וגם אצלנו בעיר

30/10/2019 א' חשון תש"פ

בעוד כשבועיים יציינו מסביב לעולם את "שבת עולמית" - אחד המיזמים הגדולים ביותר בעולם היהודי במסגרתו יותר ממיליון אנשים, דתיים וחילוניים כאחד, מציינים במקביל את השבת של פרשת וירא בשלל אירועים מגוונים.

באגף קהילה בעירייה ובעמותת סחלבים נערכים לקיים שלושה אירועים מיוחדים בעיר בין התאריכים 14-15.11.19.

זו השנה הרביעית ברציפות בה מודיעין מכבים רעות מצטרפת לעוד 1,511 ערים ב-101 מדינות מסביב לעולם ומאפשרת לתושבים שמעוניינים, להצטרף לחוויה בינלאומית של אחדות. השנה, לרגל השבת העולמית, יתקיימו בעיר שלושה אירועים מרכזיים: הפרשת חלה לנשים ונערות, סעודת שבת משותפת באולם עירוני ג' ומיזם קהילתי חדש "שבת שכנים" המזמן סעודות שבת משותפות לדיירי בניינים ברחבי העיר.

את הפרויקט יזם לפני שבע שנים הרב הראשי של דרום אפריקה, הרב ד"ר וורן גולדשטיין. בשנה הראשונה, התקיים הפרויקט בדרום אפריקה בלבד כשהמטרה הייתה שיהודים חילוניים ודתיים ישמרו יחד את השבת. מאז ועד היום הורחב הפרויקט בכל רחבי העולם ואנשים רבים ממדינות שונות משתתפים ונהנים, לפעמים גם לראשונה בחייהם, ממגוון חוויות יהודיות. מהדלקת נרות דרך הפרשות חלה, קבלות שבת ועוד.

שבת העולמית - הפרשת חלהשבת העולמית - הפרשת חלה

ביום חמישי 14.11.19 בשעה 19:30 יערך באולם של בית ספר אריאל אירוע הפרשת חלה קהילתית המיועד לנשים ונערות. הערב ישלב שירה, ריקוד וטקס הפרשת חלה במסגרתו יכינו המשתתפות חלות לקראת שבת. לחצו כאן להרשמה באתר עמותת סחלבים

מיזם חדש, שישולב השנה לראשונה בעיר ויתקיים ביום שישי 15.11.19, מזמין את תושבי העיר לקיים סעודות ערב שבת משותפות יחד עם שכיניהם ובכך לחבר בין שכנים בשכונות העיר. במסגרת הפעילות יוכלו משפחות שמעוניינות לארח את שכניהם להירשם באתר עמותת סחלבים ולקבל חלות לשבת וכן קופונים לרכישת אוכל מוכן במחיר מוזל וליהנות יחד משבת קהילתית. לחצו כאן להרשמה באתר עמותת סחלבים

עוד באותו היום, בשעות הערב, ילבש אולם הספורט של תיכון עירוני ג' אווירת שבת חגיגית ויתמלא בשולחנות ארוכים וערוכים לקראת האירוע "שישי ביחד" במסגרתו יוכלו מאות תושבים להתכנס יחדיו להדלקת נרות, תפילה למעוניינים, ולסעודת ערב שבת עשירה בעלות סמלית שנעה בין 40 ל-50 שקלים לסועד. לחצו כאן להרשמה בעמותת סחלבים

באגף קהילה בעירייה ובסחלבים מזמינים השבוע את תושבי העיר להירשם באמצעות אתר עמותת סחלבים ולשריין מקום באירועים השונים ומדגישים כי מספר המקומות מוגבל.