נחנכה המעלית בענבה

25/03/2020 כ"ט אדר תש"פ

ביום שלישי 11.2.20 נחנכה המעלית בפארק ענבה, המהווה בשורה משמעותית בהפיכתו של הפארק, לפארק נגיש יותר.

טקס החנוכה נערך בהשתתפות ראש העיר, חיים ביבס, סגניו, שלמה פסי, מויש לוי ואילן בן סעדון, חברי המועצה שמעון גואטה ושחר מי און, ונציגי קהילה נגישה מודיעין מכבים רעות, היו"ר גולן בר, מיקו קימחי ומירב שבירו.
בטקס אמר ראש העיר, חיים ביבס: "הפארק היפהפה שהוא אחד מסמליה של העיר, יהיה עתה נגיש ונוח עבור מבקרים רבים – נכים, אנשים עם מוגבלויות פיזיות שונות ומשפחות עם עגלות שיוכלו ליהנות ממנו, כפי שעשינו בגבעת התיתורה וכפי שנמשיך במקומות נוספים חשובים, למען אוכלוסיות אלו."

הצורך להקמתה של המעלית עלה לאור השיפועים הטופוגרפיים המאפיינים את הכניסות לפארק. המעלית נושאת עד 14 אנשים והיא שקופה בחזיתה על מנת לספק חווית הנאה מהנוף של הפארק הנפרש ממול.

מיקומה של המעלית, הוא איזור הכניסה הצפון-מערבית לפארק דרך הגשר הנופי בכיכר התחבורה, מול חניון הרכבת ברחוב עמק זבולון. כך שהמעלית יורדת לשביל מרכזי ממנו ניתן להתנייד בקלות. מיקום זה נבחר לאחר התייעצות ושיתוף פעולה עם חברי קהילה נגישה ונציגי העירייה, אשר היו שותפים לתכנון המעלית.

היקף ההשקעה בעבודות מוערך בכמיליון שקלים, והפרויקט בוצע על ידי אגף מבני ציבור וחברת "נעמן מעליות".

טקס חנוכת המעלית בפארק ענבהטקס חנוכת המעלית בפארק ענבה