מתכוננים לחגי תשרי

17/09/2020 כ"ח אלול תש"פ

מחלקת שירותי הדת בעירייה נערכת בחודשים האחרונים לקראת בואם של הימים הנוראים, בין חג ראש השנה ליום כיפור, בצל משבר הקורונה.

ההיערכות כוללת תכנון רחב היקף שמגדיל את מספר המוקדים בהם ניתן להתפלל ולתקוע בשופר ומצמצם בכך התקהלויות רבות משתתפים, כך שיתאים להנחיות ומצב התחלואה בעיר. זאת על מנת לתת מענה רחב ככל הניתן, לקהילות בעיר שיוכלו להתפלל ולקיים את מצוות ימים אלו.

בעירייה מדגישים, כי התכנית עלולה להשתנות בהתאם לאופיים הדינאמי של ההנחיות, ותכנית רמזור אשר נכנסה לתוקף בתאריך 6.9.20 וקובעת מתווים שונים לקיום תפילות בשטחים תוחים וסגורים, בהתאם לצבע העיר.

כחלק מההיערכות, ערכה מחלקת שירותי הדת הכשרות לתושבים אשר מעוניינים לתקוע בשופר או לשמש כחזנים, כך שיוכלו לעמוד לרשות הקהילות.

עוד במסגרת ההיערכות, יוקצו כיתות לימוד בבתי הספר בעיר לטובת התפילות בימים הנוראים. כל קהילה תמנה אחראי קורונה אשר באחריותו לוודא כי המתפללים עומדים בהנחיות.

השיטור והפיקוח העירוני יבצעו סיורים וביקורות פתע, ויסגרו אתרים אשר בהם אין עמידה בהנחיות - עטיית מסכה, שמירת מרחק ומספר גדול של משתתפים מעבר למה שההנחיות מתירות.

בנוסף, יתקיימו בעשרה מוקדים ברחבי העיר באוויר הפתוח, תקיעות בשופר לקהל הרחב

ביום ראשון 20.9.20 בשעה 17:00:

• שכונת משואה – פארק מגדל הלבנון, שדרות יצחק רבין ליד אולם הספורט.

• שכונת כרמים – פארק עמק האלה מול בית 45, גינה ברחוב תמוז מול בית 7.שכונת

• אבני חן – פארק ברחוב אבני החושן פינת לשם, פארק מול עמק זבולון 18.

• שכונת מוריה – פארק החבלים רחוב אלי כהן, מוריה סנטר שבטי ישראל פינת לאה אמנו.

• שכונת משואה – פארק מגדל דוד.

• שכונת הנחלים – פארק הדגים עמק דותן פינת עמק יזרעאל.

• שכונת המגינים – הגינה בעמק בית שאן 1, עמק בית שאן מול בית 45.

• שכונת הנביאים – כיכר עמוס הנביא.

• שכונת הפרחים – פארק עמק איילון פינת כחלית ההרים.

• שכונת הציפורים – הפארק הצמוד לרחוב החסידה 30.

• שכונת נופים – פארק ברחוב יער יתיר.

• מכבים- מרכז רננים.

• רעות – מרכז לב רעות.

עמיעד טאוב, משנה לראש העיר ומחזיק תיק שירותי הדת: "בחודשים האחרונים אנחנו נערכים בעירייה ככלל ובמחלקה לשירותי דת בפרט, במסגרת עבודת מטה סדורה למתן מענים לקהילות בהתאם לאלטרנטיבות השונות הצפויות בעקבות הנחיות משרד הבריאות ובמטרה שכל תושב בעיר, יוכל לחוות את החגים היהודיים. לשם כך הקצתה המחלקה לשירותי דת משאבים וכן את מוסדות החינוך לתקופת הימים הנוראים, ערכה מיפוי צרכים קהילתי ועירוני, קיימה קורסי הכשרה ויזמה הדפסה של סידורי תפילה לציבור המסורתי והחילוני המגיע לבתי הכנסת בימים הנוראים. נתפלל כולנו שתכלה שנה וקללותיה ותחל שנה וברכותיה".

פארק בשדרות בגיןפארק בשדרות בגין