אושר תקציב 2021

05/11/2020 י"ח חשון תשפ"א

מועצת העיר אישרה ביום רביעי, 4.11.20, את הצעת תקציב עיריית מודיעין מכבים רעות לשנת 2021. התקציב השוטף של העירייה יעמוד בשנה הקרובה על כ-708 מיליון שקלים, כ-31 מיליון שקלים יותר מתקציב 2020, המהווים גידול של כ- 5% לעומת תקציב העירייה אשתקד, שנאמד בכ-677 מלש"ח.

בבניית התקציב העירוני השנה נלקחו בחשבון השפעות התפרצות נגיף הקורונה על תקציב העירייה כאשר לצד הגידול הטבעי של העיר, הקפידה העירייה על תקציב שישמור על המשך מתן שירותים מיטביים לתושבים לצד מתן מענה להמשך הפעולות הנדרשות להתמודדות מול נגיף הקורונה, ברמה העירונית.

בנוסף הושם דגש על שדרוג מערך החדשנות של העירייה, קידום מערך המיחשוב והמשך ההשקעה במערכת החינוך העירונית, בה מושקע יותר מ-51% מסך תקציב העירייה.

את תקציב העירייה הציגו ראש עיריית מודיעין מכבים רעות, חיים ביבס וגזבר העירייה, יניב עמוס בישיבה מיוחדת שהתקיימה ביום שני 2.11.20 במעמד חברי המועצה.

בתחילת הערב הציג ביבס את יעדי התקציב, שנקבעו בהתאם למטרות העירייה אותן מוביל ראש העיר: הנושא המרכזי בתקציב העירייה, כבכול שנה, הוא תחום החינוך כאשר העירייה הציבה את נושא המשך קידום ושיפור מערכת החינוך בראש סדר העדיפויות העירוני, בדגש על מערך הלמידה הדיגיטלית.

עוד דגש שהושם בתקציבי העירייה לשנת 2021 הוא הטמעת תפיסת ניהול ושיטות ניהול חדשניות, בטוחות וחכמות במסגרת קידום העיר החכמה – SMART CITY הכוללת בין היתר, בניית מערכות שליטה ובקרה בתחומים שונים.

כמו כן, יושם דגש על שדרוג מערך השירות לתושב והנגשתו לציבור באמצעים טכנולוגיים מתקדמים, המאפשרים גישה מרחוק ומביאים את העירייה לפעול ליעילות, במהירות תוך חיסכון במשאבים.

כאמור בראש סדר העדיפויות עומד, כמו בכל שנה, תחום החינוך יקבל יותר ממחצית התקציב העירוני כ- 51.6%. בסך הכל תקציב החינוך צמח מ- 350.6 מיליון שקלים בשנה שעברה ל- 365.5 מיליון שקלים השנה, גידול של כ-14.9 מיליון שקלים (4.2%).

התוספת לגידול בתקציב החינוך מיועדת בין היתר להעסקת סייעות הפועלות במערך החינוך המיוחד, הנחשב לתחום משמעותי במערכת החינוך העירוני. גידול זה מייצג את העובדה, כי מערכת החינוך העירונית, הנחשבת לאחת ממערכות החינוך המובילות במדינת ישראל, מפעילה לא מעט אמצעים בטיפול וטיפוח אישי לכלל ילדי העיר בדגש על ילדי החינוך המיוחד.

במסגרת תכנית העבודה ימשיך מינהל החינוך בשיפור ושדרוג תחומי הלמידה השונים, תוך מתן דגש על הענקת מענה פרטני לכל תלמיד במסגרת לימודיו, זאת לצד המשך קידום תכניות עירוניות לשיפור איכות תעודת הבגרות, הכוללת הגדלת מספר התלמידים הלומדים 4 ו-5 יח"ל במקצועות המתמטיקה והאנגלית וכן הגדלת התלמידים והתלמידות הלומדים את תחומי המדעים והטכנולוגיה, בדגש על קידומן של התלמידות. העירייה תוסיף לקדם את התכנית העירונית להקטנת מספר התלמידים בכיתות, לצד המשך קידום אוכלוסיות ייחודיות, הכוללות תכניות להגדלת מספר התלמידים הניגשים לבחינות הבגרות, עמידה ביעדי אי הנשירה ממוסדות החינוך ועוד.

תחום נוסף שהעירייה בחרה להשקיע בו רבות בשנה שחלפה ותמשיך גם השנה הוא נושא החדשנות שבה לידי ביטוי גם כחלק מההשפעה של התפרצות הקורונה, שהביאה לכך שיש לצמצם ככל הניתן את השירות הפרונטלי לתושבים ולהגדיל את השירות הדיגיטלי, בדגש על שיפור השירות לתושב. בראש הרשימה נמצא נושא בניית מרכז שליטה ובקרה עירוני אשר יציג בכל רגע נתון מידע זמין אודות תחומי העירייה השונים ובהם נתוני תחלואת קורונה, נתוני רעש וזיהום אוויר, מעקב ביצוע עבודות תשתית ושפ"ע וכן הלאה.

תחום זה, שהינו רוחבי, כולל תכניות לשיפור השירות של מחלקות העירייה השונות בדגש על הענקת מענים דיגיטליים לתושבים, לרבות רישות העיר בסיבים אופטיים שייצרו תשתית אינטרנט במהירות של 1 ג'יגה מהיר פי עשרה מהקצב הנוכחי. את מיזמי החדשנות יובילו מינהלת אופק, בשיתוף עם אגף טכנולוגיות מיחשוב ומערכות מידע והיחידה האסטרטגית, שיפעלו יחד במטרה להוביל תהליכים לייעול השירות הדיגיטלי לתושב במסגרת "עיר חכמה", אבטחת מידע וכדומה.

בתחום שיפור פני העיר, בהתאם המשך הגידול בהתפתחות העיר, כאשר עיקר הדברים אמורים לגבי שכונת נופים הנמצאת בשלבים מתקדמים של הקמתה, כך גם גדלים שטחי הגינון והנוי בעיר עלויות השימוש במים (גידול של כ-3 מלש"ח לעומת השנה שעברה) וכן גידול בעלויות פינוי באשפה (כמיליון שקלים). גידול זה מיועד להמשך שיפור חזות העיר ושדרוג החלקים הירוקים של העיר.

האגף לשירותים חברתיים, שתקציבו גדל לכדי 46.7 מיליון שקלים (גידול של כ-10.1%), יעסוק השנה בהשפעות התפרצות הקורונה בדגש על תמיכה וסיוע לקשישים ובמשפחות שנפגעו כלכלית, בתושבים עם מוגבלויות שונות, משפחות חד הוריות, עולים חדשים, נוער בסיכון ומשפחות קשות יום. כמו כן, העירייה תקלוט במהלך השנה עוד כארבעה תקנים חדשים המיועדים לעובדות או עובדים סוציאליים.

בנוסף, אגף הספורט שפעל עד כה במסגרת עמותת סחלבים, יעבור לעירייה, במסגרת תקציב 2021, בהובלת מנהל האגף החדש, עדי דויטש.

בתחום התרבות והפנאי העירייה שמרה על תקציב דומה לזה מתוך מטרה לקיים מגוון פעילויות ואירועים לנוער, לצעירים, לגמלאים ולכל המשפחה זאת, בהתאם להשלכות וההשפעות של התפרצות נגיף הקורונה באזורנו. בין השאר התכנון הוא לקיים את פעילויות התרבות לצד המרכזים המסחריים העירוניים מתוך מטרה לעודד את תושבי העיר לקנות מעסקים מקומיים.

באשר לתקציב העירייה עדכן, גזבר העירייה, יניב עמוס כי מלאכת בניית התקציב השנה הייתה מאתגרת במיוחד בגלל חוסר הוודאות הפיננסית המאפיינת תקופה זו, בהיעדר תקציב ממשלה ובצל השפעות נגיף הקורונה על הכלכלה בכלל ותקציב העירייה בפרט.

למרות זאת, העירייה ממשיכה במגמת העלייה בתקציב העירייה והמשך הגידול בהכנסות העירייה ממקורות עצמאיים בדגש על ארנונה שאינה ממגורים, שתהווה כ-43% מסך הכנסות העירייה מארנונה. זאת הודות להמשך אכלוס מרכז העיר ואזורי התעסוקה והמלאכה גם בתקופה מאתגרת זו, דבר המעיד על אמון הקהילה העסקית בעיר.

פרויקט הדגל של העיר בשנים האחרונות, יוסיף להיות המשך הקמת מרכז העסקים של העירייה כאשר לאורך השדרה כבר נפתחו בתי העסק הראשונים, גם הדיירים הראשונים נכנסו לביתם כאשר יתר המתחמים נמצאים בשלבים מתקדמים מאוד וגם הם לקראת סיום העבודות.

כחלק מההתמודדות עם השפעות משבר הקורונה העירייה תוסיף גם השנה לקדם תוכניות עבודה לסיוע לעסקים המקומיים בעיר. בין השאר יתקיימו פעילויות וכנסים לבעלי העסקים שמטרתם להעניק מידע עסקי ופיננסי לעסקים שנפגעו מהמשבר. כמו כן, הקמפיין העירוני לעידוד התושבים לקנייה מבעלי העסקים המקומיים יוסיף לפעול גם במהלך שנת 2021.

גם השנה, כפי שנעשה בשנים האחרונות, תעביר העירייה סכום של מיליון שקלים המיועד לכיסוי הגרעון העירוני. כידוע הגרעון, הקיים עוד משנותיה הראשונות של העיר, עומד ערב שנת הכספים 2020 על סכום של כ-3.2 מיליון שקלים ובסוף שנה זו הגרעון צפוי לרדת לכדי 2.2 מיליון שקלים. כמו בכל שנה גם בשנת הכספים 2021 הקציבה העירייה סכום של כ-מיליון שקלים לצמצום הגרעון, כך שעל פי התחזית בסוף שנת 2021 צפוי הגרעון העירוני לעמוד על כ-1.2 מלש"ח, בעוד שבשנת 2010 עמד גרעון המצטבר העירייה על סכום של 18 מיליון שקלים.

ראש העיר, חיים ביבס: "אחרי שנה לא פשוטה בה אנו מתמודדים מול נגיף הקורונה וההשפעות שלו על אופי ההתנהלות הצלחנו לא רק לשמור על התקציב אלא אף להגדיל אותו בכחמישה אחוזים. כמו תמיד תקציב העירייה נעשה בעבודה משותפת של כלל אגפי העירייה השותפים לעשייה העירונית והוא מבטא את המשך ההתפתחות והצמיחה הכלכלית שחלה בעיר בשנים האחרונות לצד הניהול האחראי והקפדני של תקציב העירייה לצד הזהירות המתבקשת שהביאה עימה תקופת הקורונה המתבטאת בחוסר יציבות של המשק העולמי. "

"התקציב הרגיל לשנת 2021 משקף בשורה משמעותית לעיר ומאפשר להמשיך ולהוביל את העיר במגמת השיפור והשדרוג העקבית המאפיינת אותה בשנים האחרונות, תוך מתן דגש על שיפור מתמיד של מערכת החינוך בעיר, שיפור השירות לתושב הן מבחינת המשך קידום העיר לעיר חכמה תוך ניהול של הקצאה ממוקדת ליחידות העירייה השונות להמשך ייעול השירות לתושבים."

"התקציב שלנו מסמן את מטרות העירייה ואת האתגרים שעומדים בפנינו בקדנציה הנוכחית כאשר המרכזיים שבהם הם התמודדות עם התפרצות נגיף הקורונה ומעבר למערך עבודה ולמידה דיגיטלי לצד המשך העבודה הסדירה, קידום מערכת החינוך העירונית, פיתוח מרכז העיר החדש והקמת השכונות החדשות."

"ברצוני להודות לגזבר העירייה יניב עמוס ולעובדי אגף הכספים, למנהלים ולכלל עובדי העירייה, על העבודה הלא פשוטה שביצעו בשנה מאתגרת כמו זו שהייתה לנו, על גילוי אחריות ציבורית, מקצועיות ונחישות בניהול העיר. כמו כן, להודות לסגניי ולחברי המועצה ולאחל שנה מוצלחת, מלאה בעשייה וקידום העיר מודיעין מכבים רעות עבור כל תושביה."

גזבר העירייה, יניב עמוס: "תקציב העירייה לשנת 2021 שהוגש לאישור המועצה הוכן בעבודה מקצועית ואחראית של אגף הכספים בשילוב כל אגפי העירייה השותפים לעשייה העירונית. תקציב זה ימשיך לבסס את איתנותה הכלכלית של העירייה ובכדי להרחיב את השירותים המוניציפליים הניתנים לתושבי העיר, כל זאת תוך המשך הניהול האחראי והמבוקר של תקציב העירייה ע"י עובדי אגף הכספים ועל כך תודתי להם".



מאשרים את התקציב


פניה למוקד העירוני מוקד 106
פניה למוקד העירוני
חזור לראש העמוד