מבצע אכיפה באתרי בנייה בשכונת מורשת

30/03/2021 י"ז ניסן תשפ"א

מבצע רחב היקף נערך לאחרונה בהובלת יחידת השיטור העירוני בשילוב גורמי עירייה ומשרדי ממשלה – הפיקוח על הבנייה והמחלקה לאיכות ותכנון סביבה, משרד העבודה והרווחה, משטרת ישראל וביטוח לאומי.

המבצע נערך באתרי הבנייה של שכונת מורשת הנבנית בימים אלו, במטרה לאכוף עבירות השלכת פסולת ועודפי עפר מהאתרים, ביקורות בטיחות ואכיפת הנחיות של העירייה באתרי הבנייה בהיבטים שונים כמו למשל – איכות סביבה, ביצוע גידור היקפי באתרים ועוד.

שמוליק כהן, ראש אגף ביטחון וחירום מספר כי: "המבצע היזום נולד עקב עבירות המתקיימות בשכונה הנבנית לאור דיווחים וסיורים שאנו מקיימים כל הזמן, הכוללים הפרות של הנחיות בזמן עבודה, השלכת עודפי עפר מחוץ לאתרי הבנייה בשטחים פתוחים ועוד."

המבצע כלל סיורים מקיפים בשמונה אתרי בנייה בשכונה. במהלך המבצע ניתנו חמישה צווי סגירה לאתרי בנייה בגין ליקויי בטיחות חמורים בעבודה, בין היתר, פיגומים לא מגודרים, ריבוי פירים, תומכות עקומות ולא יציבות לפועלי הבניין ועוד.

עובדי האתרים נבדקו ואותרו גם במקרה זה, ליקויים והפרות תעסוקה, כך למשל, אותרו עשרה פועלים שוהים בלתי חוקיים. עוד נרשמו דוחות תנועה למשאיות וכלי עבודה לא תקינים באתרים השונים.

מהעירייה נמסר כי האכיפה באתרי הבנייה תמשיך באמצעות פעילויות גלויות וסמויות.

אכיפה באתרי בנייה בשכונת מורשתאכיפה באתרי בנייה בשכונת מורשת