קנסות בגין אי עטיית מסכות

29/07/2021 כ' אב תשפ"א

אירועי הקיץ שהיוו סממן של חזרה לשגרה לצד העלייה בתחלואת הקורונה בעיר, נבחנים מדי יום בהערכות מצב שמקיים ראש העיר, חיים ביבס עם גורמי המקצוע בעירייה. אחד הצעדים הקריטיים לבלימת התפשטות הנגיף, הוא ללא ספק האכיפה.

כבר מרגע התפרצות הגל הרביעי בעיר, אשר נקטע בשלב מסוים ועתה מרים ראשו מחדש אם כי לא במספרים גדולים עד כה, הנחה אגף ביטחון וחירום את השיטור העירוני לבצע ביקורות פתע בבתי מבודדים. מאות ביקורות נערכו עד כה על מנת לוודא שמי שנדרש לבידוד אכן בביתו.

לצד אכיפה ממוקדת זו, הוגברה בתקופה האחרונה גם האכיפה במרכזים המסחריים ובקניון, בעקבות הנחיית משרד הבריאות לעטות מסכות במקומות סגורים.

נכון להיום, ראשון 25.7.21 ניתנו עשרות דוחות בגין אי עטיית מסכה על ידי השיטור העירוני ונערכו ביקורות יזמות במרכזים המסחריים ברחבי העיר, בקניון ובמהלך השבת גם בבתי הכנסת.

מהעירייה נמסר כי אכיפה זו תמשיך ביתר שאת בתקופה הקרובה, גודל הקנס בגין אי עטיית מסכה עומד על 500 שקלים.

ביקורת יזומה של השיטור העירוני בקניוןביקורת יזומה של השיטור העירוני בקניון