הפחים הכתומים הגיעו לעיר

19/10/2021 י"ג חשון תשפ"ב

תושבי מודיעין מכבים רעות מצטרפים למהפכה הכתומה בשיתוף פעולה עם תאגיד מחזור האריזות תמיר! החל מיום שני, 18.10.21 יוצבו מאות מכלים כתומים ברחבי העיר המיועדים לאיסוף פסולת אריזות. הפחים הכתומים יוצבו בפעימות לפי שכונות, כשהראשונה היא שכונת הכרמים.

הפחים הכתומים מצטרפים לאמצעי ההפרדה שכבר קיימים בעיר: הפח הכתום לפסולת אריזות העשויות פלסטיק, מתכת וקרטוני משקה, הפח הסגול לאריזות זכוכית, הפח הכחול לניירות וקרטונים דקים, פח אפור לטקסטיל, מיחזוריות לאיסוף בקבוקי משקה גדולים, פחים לאיסוף פסולת אלקטרוניקה ובהמשך תגדל כמות עמדות הקרטוניות בעיר.

בכל יום מיוצרות בישראל מיליוני אריזות העשויות מחומרים שונים, לחומרים אלה ייקח זמן רב להתכלות, עשרות עד מאות שנים אם בכלל, אך הם ניתנים למחזור. כשהאריזות מופרדות כבר בבית ומושלכות בנפרד לפח הכתום, פסולת האריזות מגיעה נקייה ככל הניתן לתחנת המיון, קל למיין אותה ולהעביר אותה למחזור.

האריזות שיושלכו לפחים הכתומים בעיר נאספות על ידי משאית שאוספת בנפרד את פסולת האריזות, אשר מעבירה אותן לתחנת המיון הממוקמת בראשון לציון. האריזות נפרקות ומועמסות על גבי מסועים ומתמיינות בהתאם לסוג החומר ממנו הן עשויות. האריזות מופרדות ל- 7 חומרים שונים, 4 מהחומרים ממוינים באופן טכנולוגי ללא מגע יד אדם.

לאחר שהופרדו לסוגי חומרים שונים כל חומר נכבש לקוביות גדולות (באלות) העשויות מחומר זהה ומשם הן מופנות אל מפעלי המחזור השונים הקיימים ברובם בישראל, לטובת התעשייה הישראלית.

כחלק מפעילות העירייה ובשיתוף תאגיד תמיר, במהלך השנים הקרובות יושקעו משאבים רבים לעידוד ההפרדה בחינוך ובהסברה לתושבים בשילוב פעילויות מעשירות וחווייתיות. מטרת פעילויות אלה להניע את התושבים לקחת חלק פעיל בהפרדת האריזות ולסייע בהבנה אילו אריזות מתאימות למיכלי המחזור.

כידוע, נושא הכנסת הפחים הכתומים עלה לא פעם בעיר וזאת משום שתושבי העיר, כמו גם העירייה רואים חשיבות רבה לעידוד מיחזור הפסולת הביתית.

למעשה, מודיעין מכבים רעות נמצאת בצמרת הערים המובילות בארץ בנושא מחזור. בשנת 2020 מוחזרו בעיר כ-809 טון נייר באמצעות הפחים הכחולים אשר נמצאים בכל בניין בעיר.

בנוסף יש בעיר, מאות פינות מחזור ובהן מתקנים למחזור בקבוקי פלסטיק (בשנת 2020 מוחזרו על ידי תושבי העיר 154 טון פלסטיק), פחים למחזור אריזות זכוכית (בשנת 2020 מוחזרו בעיר 166 טון זכוכית), מחזור טקסטיל (בשנת 2020 מוחזרו 105 טון טקסטיל) ופחים מיוחדים המיועדים לגניזה.

כמו כן, בעיר יש שלושה אתרים למחזור פסולת אלקטרונית גדולה ועשרות מתקני מחזור לסוללות ופסולת אלקטרונית קטנה (בשנת 2020 מוחזרו 14 טון פסולת אלקטרונית). בנוסף, בעיר מפוזרות 5 קרטוניות, ובתקופה הקרובה יגדל מספרן.

חיים ביבס, ראש העיר: "תושבי מודיעין מכבים רעות הם תושבים שאכפת להם מהסביבה ולכן לאורך השנים העיר שלנו היא מהמובילות בנושא מיחזור. כעת, עם כניסת המיכל הכתום אני בטוח שתושבי העיר יאמצו גם את נושא מיחזור האריזות על הצד הטוב ביותר".

רני איידלר, מנכ"ל תאגיד מחזור האריזות תמיר מוסיף: "אני מברך את עיריית מודיעין מכבים רעות שמצטרפת ל- 120 רשויות בארץ בהם פרוסים מיכלים כתומים ומודה על שיתוף הפעולה הפורה ביצירת תשתית להפרדת אריזות והסברה לתושבים. בשנים האחרונות, אנו עדים להתעוררות עולמית ומקומית לחשיבות נושא המחזור בעולמנו. אתם התושבים מניעים את תהליכי המחזור בשיתוף הפעולה שלכם ובזכות המאמץ שלכם נצליח לצמצם את ההטמנה ולהעביר עוד ועוד אריזות למחזור.
"אני קורא לכל תושבי מודיעין מכבים רעות, הצטרפו למהפכת המחזור בישראל והגדילו את כמות האריזות המועברות למחזור. הפרדת פסולת למיכל הכתום היא מאמץ קטן שיש לו תרומה עצומה לסביבה".

מחזיקת תיק איכות הסביבה, הילה בן אליעזר: "החל מהשבוע מודיעין מכבים רעות עושה פריצת דרך של ממש במיחזור העירוני. עם כניסת הפחים הכתומים נוכל כעת לאפשר שימוש חוזר ברוב הפסולת הביתית שלנו. בזכות שיתוף הפעולה של התושבים נדאג לעתיד של כולנו."

הפחים הכתומיםהפחים הכתומים