חנוכת מרכז יום לקשישים עם ירידה תפקודית

05/01/2022 ג' שבט תשפ"ב

ביום ראשון 2.1.22 נחנך בעיר מרכז היום לקשישים עם ירידה תפקודית, בהשתתפות ראש העיר, חיים ביבס, המשנה לראש העיר ומחזיק תיק שירותים חברתיים עמיעד טאוב, מנכ"ל עמותת מטב ליאור שטרסברג ונציגים נוספים וחברי מועצה.

מרכז היום הנקרא "מרכז ירקון", ינוהל ע"י עמותת מטב. המרכז צפוי לשרת בכל יום כ-50 קשישים וקשישות עם ירידה תפקודית (זכאי גמלת סיעוד), אשר יוכלו לקבל שירותים חשובים לחיזוק היכולות הקוגנטיביות והתפקודיות ולהמשיך בניהול חיים בחיק המשפחה והקהילה.

המרכז כולל הסעות הלוך וחזור, ארוחות בוקר וצהריים, ליווי עובדת סוציאלית פרטנית ומשפחתית, פעילות העשרה ופנאי, פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק, שירותי מספרה ועוד.

המרכז יפעל חמישה ימים בשבוע מהבוקר ועד לשעות הצהריים וילווה מקצועית ע"י צוות אזרחים ותיקים באגף השירותים החברתיים בעירייה.

זהו מרכז היום השני שנפתח בעיר לקשישים, אשר מצטרף למרכז היום "אופק" שמיועד לקשישים עם ירידה קוגניטיבית.

המרכז ממוקם בנחל ירקון 9 בשכונת הנחלים. לפרטים נוספים ניתן ליצור קשר עם מחלקת אזרחים ותיקים באגף השירותים החברתיים- 0732326406

חיים ביבס, ראש העיר: "השנה האזרחית החדשה נפתחת בבשורה חשובה ומרגשת עבור האזרחים הוותיקים שלנו, בפתיחת מרכז יום נוסף עבורם על מנת שיוכלו לחיות בכבוד ליד הבית, עם קהילה מחבקת ותומכת. אני בטוח שארגון מטב והאגף לשירותים חברתיים ימשיכו בעבודת הקודש שלהם ומאחל לאזרחים הוותיקים שלנו, שנה בריאה וטובה".

עמיעד טאוב, המשנה לראש העיר ומחזיק תיק שירותים חברתיים: "והדרת פני זקן". זכינו לחנוך מרכז חדש שמאחוריו עמדו אנשים טובים רבים בעירייה ובראשם, ראש אגף שירותים חברתיים מרינה שדה, ראש צוות אזרחים ותיקים תחיה שרף וצוות המחלקה, יחד עם עמותת מט"ב. בעזרת המרכז, יוכלו האזרחים הוותיקים להמשיך את חייהם ברווחה ובאופן מותאם לצרכיהם בחיק המשפחה והקהילה".

חנוכת מרכז יום לקשישחנוכת מרכז יום לקשיש