בדיקות אנטיגן במוסדות החינוך

13/01/2022 י"א שבט תשפ"ב

בהמשך להתפרצות נגיף האומיקרון והגל החמישי שמורגש היטב בעיר, בתי הספר נערכים לקראת חלוקת ערכות בדיקות האנטיגן במוסדות החינוך.

כזכור, ההנחיות החדשות שקבעה הממשלה נכנסו לתוקפן ביום שישי 7.1.22, ולפיהן משמשות בדיקות האנטיגן ככלי המרכזי באבחון הנגיף עבור אוכלוסייה מתחת לגיל 60 ואנשים ללא מחלות רקע.

בהתאם להחלטת הממשלה, העירייה חילקה את ערכות האנטיגן לילדי גני הילדים ולתלמידי בתי הספר היסודיים, כאשר כל ילד (או איש צוות של בית הספר או הגנים) קיבל 3 ערכות לשימוש.
במקביל, בתי הספר העל יסודיים יקבלו אף הם ערכות ממשרד הבריאות בימים הקרובים.

בנוסף, ראש העיר חיים ביבס, נפגש ביום ראשון לשיחות זום עם ראש מינהל החינוך, בתיה שוכן-אורבוך, מנהלי בתי הספר היסודיים ומנהלי בתי הספר העל יסודיים והודה להם ולצוותי בתי הספר על העבודה הלא פשוטה שלהם בניהול בתי הספר בכלל ובעת הזו בפרט.

עוד הוסיף, ביבס, כי מבחינתו המנהלים הם המנהיגים בשטח ולכן הם יודעים להפעיל שיקול דעת אחראי בניהול בית הספר באופן הטוב והנכון ביותר, בין אם קיום לימודים פרונטליים ובין אם קיומם בזום, זאת בהתאם למצב התחלואה בבית הספר. בזום לקחו חלק גם מפקחות בתי הספר מטעם המחוז, משרד החינוך.

במפגשים הללו ראש העיר הבהיר כי העירייה תסייע למנהלים ותעמוד לצידם לכל תקופת המאבק בהתפרצות נגיף הקורונה.

תלמידי אורט עירוני ד' אורזים ערכות לגני הילדיםתלמידי אורט עירוני ד' אורזים ערכות לגני הילדים