יער קהילתי במכבים

06/07/2022 ז' תמוז תשפ"ב

ביום רביעי 22.6.22 נחנך יער קהילתי חדש במכבים. בטקס החנוכה השתתפו ראש העיר חיים ביבס, מנהלת מרחב מרכז בקק"ל ענת גולד ונציגי הקהילה.

היער הוקם יחד עם קק"ל, אשר מקדמת יערות קהילתיים יחד עם אגף הקהילה בעירייה. מדובר למעשה על מודל המבוסס על מעורבות הקהילה בניהול היער, חיבור התושבים ליער הצמוד אליהם באמצעות מגוון כלים במטרה לשמור על היער ולשפר את איכות חיי התושבים, כך שהיער הקהילתי יוצר מנגנונים קבועים למעורבות קהילתית בניהול היער, פיתוחו ושימורו.

עתה, מתכוננים בקק"ל ואגף קהילה לפרסם קול קורא לגיוס מתנדבים ופעילים למען היער, כאשר במקביל ימומנו פעילויות קהילתיות שונות וכן, הנגשת תשתיות לטובת הקהילה כמו שבילים וספסלי ישיבה, ניקיון היער ועוד.

חיים ביבס, ראש העיר: "יותר ממחצית משטחיה של עירנו היפה ירוקים והיא שופעת באתרי טבע ייחודיים. היער הקהילתי שמצטרף אליהם, יהיה מוקד משיכה לתושבים אשר יוכלו לזכות בחיי קהילה מגוונים ולצקת תוכן חברתי וסביבתי בסיוע קק"ל והעירייה. פרויקט מקסים נוסף בעיר, שמחבר בין התושבים לטבע ולמקום".

ענת גולד, מנהלת מרחב מרכז: "היער הקהילתי מצטרף לרשת יערות קהילתיים הפרוסים בכל הארץ, המחברים את הקהילות השונות ליערות קק"ל ולחשיבות לשמירה על היערות בישראל אשר הלכה וגדלה עוד יותר בעקבות הקורונה. יערות אלה מסונכרנים ברמה הארצית אך מנוהלים ברמה המקומית בהתאם לאופי הקהילה ומאפשרים כר רחב של פעילויות פנאי ונופש לרווחת תושבי היישוב."

יער קהילתי מכביםיער קהילתי מכבים